sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATECiprian Marica, fost fotbalist în Ucraina, spune că lucrurile sunt nuanțate: Din...

Ciprian Marica, fost fotbalist în Ucraina, spune că lucrurile sunt nuanțate: Din ce vorbesc eu cu ei, mulți pe care-i cunosc acolo, nu împărtășesc aceleași sentimente cu Zelenski

Ciprian Marica, fost fotbalist al echipei naționale și acționar la Farul Constanța, a vorbit despre percepția sa asupra războiului din Ucraina.

Invitat la emisiunea „Digi Sport Special”, fostul atacant a spus că din informațiile pe care le are, lucrurile nu stau chiar așa cum sunt prezentate în mass media. Mai precis, este vorba despre faptul că, din cunoștințele lui Marica, mulți nu împărtășesc viziunile președintelui Volodimir Zelenski.

El a spus că, din câte știe el, cetățenii ucraineni sunt destul de împărțiți: unii vor să lupte cu orice preț, pe când alții vor doar pace cu orice preț. Reamintim că Ciprian Marica a evoluat timp de trei ani la Șahtior Donețk, între 2004 și 2007.

Iată dialogul de la Digi Sport Special:

„Moderator: Ciprian, mai ai prieteni pe acolo?

Da, am tot vorbit. Am vorbit și în Rusia astăzi și mă întreba “ai voie să vorbești cu un rus la telefon?”

Invitat: Dar tu i-ai spus ce se întâmplă, rusului, prietenului tău?

Marica: Știe, tocmai d-asta a facut și gluma asta.

Invitat: Trebuia să-i zici „tu dacă ai voie” (răzând)

Marica: Pe de o parte nu-mi place instigarea asta la ură. Rusii sunt și ei oameni și nu trebuie tratați cu ură. Mai departe nu aș vrea să merg cu discuțiile, mă depășesc.

Ce vreau să mai spun, poporul ucrainean, și am trait acolo, are influențe nu mari, fantastic de mari, rusești. Ei acolo sunt destul de împărțiți. Unii își doresc pace cu orice preț. Nu contează că sunt cu NATO, cu est, cu vest. Ei vor pace, vor independență. Ceea ce mă surprinde este că iese președintele la televizor, își spune părerea, dar nu simt că oamenii îi împărtașesc parerea. Din ce vorbesc eu cu ei, mulți pe care-i cunosc acolo, nu împărtășesc aceleași sentimente. Lucrurile sunt împărțite.

Atâta am spus, nu am spus altceva, lucrurile sunt împărțite acolo în interior. Sigur, e de condamnat ceea ce se întâmplă și oribil, fără doar și poate. Atât spun, că oamenii cu care am discutat și trăiesc în Donețk spun că oricine ar fi nu au nicio problemă, doar să fie pace”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE