ACTUALITATECifrele despre covid sunt manipulate în funcție de nevoile politice ale autorităților?...

Cifrele despre covid sunt manipulate în funcție de nevoile politice ale autorităților? România a raportat 44.991 de vindecaţi într-o singură zi

România a reuşit să vindece, într-o singură zi, 44.991 de oameni de Covid, a anunțat vineri Grupul de Comunicare Strategică.

Bineînţeles, acest „miracol“ a schimbat drastic şi raportul cazurilor active: le-a redus de la 49.760, câte au fost joi, la 17.622 vineri.

Explicația oficială pentru aceste cifre şocante la prima vedere? Ele au fost schimbate „ca urmare a revizuirii şi actualizării datelor“. Nu e clar însă cum o revizuire poate aduce, brusc, o schimbare de aproape 45.000 la capitolul celor vindecați, de pildă, scrie Adevărul.

Aceste schimbări dau apă la moară celor care susțin că cifrele Grupului de Comunicare Strategică sunt alese în funcție de interesul autorităților. Având în vedere reacția publică din ultima vreme față de restricțiile impuse școlilor și care amenințau cu absența de la urne, pe rețelele sociale a apărut comentariul conform căruia aceste cifre „fantastice” sunt menite să convingă oamenii să se prezinte la vot.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...