ACTUALITATEStudiu | Televizorul este principala sursă de informare a românilor, iar Facebook-ul...

Studiu | Televizorul este principala sursă de informare a românilor, iar Facebook-ul rețeaua de socializare preferată. Tinerii preferă conținutul video

Conform cercetării New Media Adoption, realizată de agenția de media Spark Foundry, membră a Publicis Groupe România, principala sursă de informare a românilor este televizorul, iar rețeaua de socializare cea mai folosită este Facebook, informează Agerpres.

Comparativ cu anii anteriori, românii au petrecut mai mult timp în mediul online. Au fost mai prezenți pe platformele (53%) și pe rețelele de socializare (48%) și au făcut mai multe plăți (55%) și cumpărături online (52%).

O parte însemnată din cei chestionați citesc frecvent știri online (48%) și se uită la filme și seriale (43%). În mediul urban, utilizatorii de internet au accesat rețelele de socializare în special pentru a-și ocupa timpul liber, pentru a se relaxa (65%), dar și pentru a păstra legătura cu cei dragi (64%), motive regăsite în special la persoanele mature, cu vârsta peste 45 de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La capitolul celor mai accesate platforme social media, Facebook continuă să fie cea mai populară, cu 93% în mediul urban, fiind folosită de toate grupele de vârstă, dar mai ales de către persoanele de peste 55 de ani (98%).

Peste trei sferturi (78%) dintre participanții la studiu afirmă că imaginile rămân cel mai popular tip de conținut din social media, urmați de tinerii (18-24 ani) care preferă videoclipurile (72%) sau „stories” (povești) pe Instagram (45%), persoanele cu vârste cuprinse între 35-44 ani mai atrase de „live streaming” (transmisiuni în direct) (19%), iar cele cu vârsta cuprinsă între 45 și 55 de ani interesate de postările brandurilor preferate (44%) și de imaginile și videoclipuri 360 grade (29%).

„De altfel, TV-ul rămâne sursa de informare principală pentru 43% dintre români, aceștia declarând că preferă mai degrabă să se uite la știri decât să citească informațiile online. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani au petrecut mai mult timp în fața televizorului, activitate ce i-a apropiat mai mult de familie.”, se precizează în cercetare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Studiul a fost realizat de agenția de media Spark Foundry, prin interviuri online, pe un eșantion de 805 persoane, de sex feminin și masculin, cu vârsta peste 18 ani, utilizatoare de Internet, din mediul urban, în perioada 8 – 15 septembrie 2021.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...