luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEDouă medalii de AUR pentru România la CM de Canotaj. Alte medalii...

Două medalii de AUR pentru România la CM de Canotaj. Alte medalii de bronz și de argint pentru delegația tricoloră

Delegația României a obținut două medalii de aur la Campionatul Mondial de Canotaj de la Belgrad, alături de două medalii de bronz și una de argint.

Barca feminină de 8 plus 1 a României (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârnaciul Victoria-Ștefania Petreanu) a obținut medalia de aur și calificarea la Jocurile Olimpice din 2024.

Pe locul 2 a sosit barca Statelor Unite, la 2.45 secunde în urma româncelor, iar pe 3 a terminat Australia, la 2.89 secunde.

A doua medalie de aur a fost obținută de perechea formată din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, care s-au impus în finala la dublu rame.

Româncele au terminat cursa într-un timp de 06:46.94. Au fost urmate de barca Lituaniei, care a venit la 3,4 secunde în urma lor. Pe 3 a terminat SUA, la 3,51 secunde de România.

Radiș și Bodnar erau campioanele en-titre, după succesul din 2022. Astfel, cele două sunt primele care își apără titlul mondial, în aceeași formulă de la perechea Cozmiuc-Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară), în 2017 și 2018.

Sâmbătă, echipajul format din Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au câștigat medaliile de bronz, în urma Olandei și Australiei.

Mariana Dumitru și Ionela Cozmiuc au terminat pe locul 3 în finala la dublu vâsle categorie ușoară feminin, cucerind și ele medalia de bronz.

În fine, medalia de argint a fost obținută de către barca de patru rame feminin. Echipajul format din Mădălina Bereș, Amalia Beraș, Maria Tivodariu și Magdalena Rus a fost învins doar de Australia. Bronzul a fost obținut de Olanda.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE