ACTUALITATECharles Hurt: Trump, de temut mai mult ca niciodată

Charles Hurt: Trump, de temut mai mult ca niciodată

Washingtonul nu va mai fi niciodată la fel.

Dar fostul președinte Donald Trump? Părăsește președinția astăzi fiind exact același om care a depus jurământul în urmă cu patru ani. Același om care și-a lansat campania pentru președinție în urmă cu cinci ani.

Este adevărat că i s-a refuzat un al doilea mandat. Deocamdată. Dar așa i-au furat și primul mandat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Într-un oraș în care toată lumea primește o lună de miere, domnului Trump nu i s-a permis nici măcar într-o singură zi să lucreze fără atacuri si distrageri constante.

Din primul moment în care a fost instalat în funcție, au aruncat tot ce aveau asupra lui. Au inventat minciuni. Au lansat anchete false. Au asmuțit împotriva lui cel mai puternic aparat de spionaj de pe planetă. Au îndreptat întreaga birocrație – inclusiv armata – împotriva sa.

Chiar și o pandemie globală a fost dezlănțuită împotriva lui când se afla în mijlocul campaniei sale de realegere.

I-au subminat orice instituție democratică și au tensionat orice garanție constituțională în încercarea de a-l distruge.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media

Cu toate acestea, el a ieșit din scenă, vertical.

Cu piciorul pe treapta superioară a unui elicopter Marine One care decola de pe peluza de sud a Casei Albe miercuri, domnul Trump s-a întors spre a-și lua rămas bun. Nu a oferit niciun semn de „pace”, nici un semn de „victorie”. Dar un pumn strâns.

„Ne vom întoarce”, a declarat el.

Părăsește orașul neîncovoiat și nefrânt. A ieșit din oraș la fel cum a intrat.

Urmând calea lui.

Într-un ultim șoc pentru toți oamenii care nu l-au înțeles niciodată pe domnul Trump (sau pe cei 75 de milioane de americani care l-au susținut), el a refuzat să participe la inaugurarea succesorului său. Vă puteți imagina accesele de furie (ale adversarilor).

Într-adevăr, domnul Trump este singurul om onest din toată adunătura capitalei – singurul care nu glumește; singura persoană serioasă din Washington.

El nu a participat la festivitățile de miercuri pentru că ar fi fost o minciună – la fel cum este totul în Washington.

A fost aceeași indignare șocantă pe care domnul Trump a declanșat-o acum patru ani când a rostit discursul său inaugural și a spus mulțimii adunate că – da, într-adevăr – el chiar a vrut să spună ce a spus in fiecare cuvânt al campaniei sale și intenționează să îndeplinească fiecare promisiune făcută.

Washington-ul. Înnebunit. De Furie.

Și, din acel moment, nu și-au mai revenit din ura viscerală față de Donald J. Trump.

Acea ură incontrolabilă a unificat un Partid Democrat, în spatele miresei perfecte a Washingtonului, președintele Joseph R. Biden. Dacă dimensiunile mulțimilor adunate în timpul campaniei sale prezidențiale pot fi o măsură, alegătorii americani obișnuiți nu erau la fel de entuziasmați de domnul Biden așa cum erau democrații de la Washington.

Prin urmare, este demn de remarcat faptul că mulțimea de la inaugurare, adunată pentru președintele Trump în urmă cu patru ani, a fost – literalmente – de mii de ori mai mare decât mulțimea adunată pentru domnul Biden miercuri.

Singurul mandat al domnului Biden – dacă are unul – este să pară mai respectabil decât domnul Trump (și mai puțin de actualitate).

A oferit apeluri de „unitate” în discursul său inaugural – înainte de a trece într-un mesaj detestabil despre toți „albii superiori” și „rasiștii” și „teroriștii de casă” care ne distrug astăzi țara.

Cred că asta spune tot ce trebuie să știi despre oamenii de care domnul Biden s-a înconjurat. La urma urmei, aceștia sunt democrați.

Că tot vorbeam despre „carnagiul american”.

În așteptarea speech-ului domnului Biden, camerele l-au surprins pe „biciul” republican al Congresului, Steve Scalise, mergând prin „cripta” Capitolului, de sub Rotonda. Mergea șchiopătând vizibil – rezultatul unei tentative de asasinat a unui nebun inspirat și incitat la violență de către democrați și mass-media.

O parte din campania de „unificare” a domnului Biden constă, aparent, în condamnarea domnului Trump într-o procedură judiciară de punere sub acuzare. Așa este, condamnați-l pe domnul Trump, care deja a părăsit funcția prezidențială încă de miercuri.

Asta pentru că această acuzare falsă – la fel ca ultima acuzare falsă – nu are nimic de-a face cu îndepărtarea unui om presupus periculos din funcție. Are totul de-a face cu calomnierea unui inamic politic.

Niciodată nu s-au temut de domnul Trump mai mult decât în ​​prezent. Se tem atât de mult de el cât și de întoarcerea lui, încât, în loc să abordeze oricare dintre problemele reale cu care se confruntă astăzi țara, ar prefera să continue cu procedura falsă de punere sub acuzare doar pentru a-i împiedica pe susținătorii săi să-l mai aleagă vreodată în orice poziție oficială.

„Ne vom întoarce”, a spus dl Trump. Totuși, parcă nu a plecat niciodată.

Charles Hurt este un jurnalist american, articolul în engleză poate fi citit aici.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate