ACTUALITATECertificatul „verde” Covid, obligatoriu în peste 350 de localități din România. 46...

Certificatul „verde” Covid, obligatoriu în peste 350 de localități din România. 46 de orașe și municipii, în scenariul roșu

Numărul localităților din România unde se înregistrează o incidență de peste 3 la mia de locuitori a ajuns joi la 352, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Lista include și 46 de orașe și municipii reședință de județ aflate în scenariul roșu. În acest context, certificatul Covid, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea cu rezultat negativ, devine obligatoriu pentru accesul în anumite spații sau la evenimente, informează Digi24.

În total, la nivel național, sunt 352 de localități un incidența a ajuns sau a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dintre cele 46 de orașe, 7 au incidență de peste 5 la mia de locuitori. Cele mai mari valori ale incidenței Covid-19 s-au înregistrat în:

– Horezu (județul Vâlcea): 43 de cazuri, incidență de 6,23;

– Negrești-Oaș (județul Satu Mare): 96 cazuri, incidență de 5,62;

– Vișeu de Sus (județul Maramureș): 97 de cazuri, incidență de 5,47;

– Slănic (județul Prahova): 29, incidență de 5,44;

– Otopeni (județul Ilfov); 108, incidență de 5,27

– Bragadiru (județul Ilfov): 169 cazuri, incidență de 5,46.

– Bechet (județul Dolj): 23 cazuri, incidență de 5,09;

Dintre cele 306 de comune, 74 au incidența infecțiilor cu SARS-CoV-2 de peste 5 la mia de locuitori. Cele mai mari valori s-au înregistrat în:

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

– Cătina (județul Cluj): 20 cazuri, incidență de 12,08;

– Șeica Mică (județul Sibiu): 18 cazuri, incidență de 10,03;

– Ploscoș (județul Cluj): 6 cazuri, incidență de 9,66;

– Pojejena (județul Caraș-Severin): 26 de cazuri, incidență de 9,47;

– Bârsana (județul Maramureș): 41 de cazuri, incidență de 9,1.

„Certificatul verde” a trecut de Senat. Mai precis, legea care aprobă ordonanța de urgență a Guvernului pe acest document a trecut cu voturile PNL, USR-PLUS și UDMR. Singurii senatori care s-au opus au fost cei de la AUR.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...