ȘTIRICertificatul verde a trecut de Senat: doar cei de la AUR au...

Certificatul verde a trecut de Senat: doar cei de la AUR au votat împotrivă, PSD s-a abținut. În lege a apărut un amendament care permite premierului să condiționeze TOATE drepturile constituționale de „green pass”

„Certificatul verde” a trecut de Senat. Mai precis, legea care aprobă ordonanța de urgență a Guvernului pe acest document a trecut cu voturile PNL, USRPLUS și UDMR. Singurii senatori care s-au opus au fost cei de la AUR.

Cei de la PSD s-au abținut în masă. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, parlamentarii PNL au introdus în lege un amendament prin care Guvernul poate institui certificatul verde pentru exercitarea „drepturilor și libertăților fundamentale, în interesul protejării sănătății publice și în scopul exclusiv al combaterii răspândirii epidemiei Covid-19”. (Amendamentul și legea pot fi citite aici – captura mai jos)

Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca Guvernul să instituie obligativitatea certificatului de vaccinare pentru exercitarea tuturor drepturilor constituționale, inclusiv libertatea de mișcare, nu doar pentru accesul în anumite locații, așa cum este prevăzut în acest moment.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

Avocatul Toni Neacșu a comentat în termeni categorici acest proiect:

„Cât să mai reziști?? Nebunia a atins culmi inimaginabile!
Astăzi a trecut prin Senat proiectul de lege referitor la certificatul verde cu un amendament șocant.
Pentru cine nu îl înțelege din prima Parlamentul abilitează Guvernul ca în vederea combaterii pandemiei să poată prin hotărâri de Guvern, la propunerea CNSU, să condiționeze exercitarea TUTUROR drepturilor și libertăților din Constituție de prezentarea certificatului verde, după cum dorește și când dorește!!!


E un coșmar, e incredibil, scandalos, e nesimțire!
Amendamentul de noaptea minții prevede că ASIGURAREA drepturilor și libertăților fundamentale poate fi condiționată, prin HG, de prezentarea certificatului verde!
E vorba despre TOATE drepturile și libertățile din Constituție, este practic vorba despre toată Constituția a cărei aplicare pentru anumite categorii de persoane poate fi condiționată, la dorința administrației publice, de existența și prezentarea certificatului verde!
Nu ți se recunosc drepturile și libertățile fundamentale dacă nu ai certificat verde!
Nici dreptul la muncă, nici dreptul la liberă circulație, nici dreptul la învățătură, nici libertatea individuală, nici dreptul la proprietate privată, nici dreptul la inviolabilitatea domiciliului, nici dreptul la viața privată, nici libertatea de exprimare, nici dreptul la vot, nici dreptul de a fi ales, nici dreptul la ocrotirea sănătății, nici dreptul de asociere, nici libertatea economică, nici dreptul la moștenire, absolut nici un drept!!!! Ești apatrid în propria ta țară, deși aceștia tot au o protecție internațională și stau mai bine.
Premierul, secondat de Arafat, devine Dumnezeu, practic cu drept de viață sau de moarte asupra noastră!!!
Eu nu mai am cuvinte și nu mi se întâmplă des!!!”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

10 COMENTARII

 1. Niste CRIMINALI PERVERSI, VICLENI ! Pusi la zid si impuscati direct in cap. OUG trebuie contestata la CCR . De aceea mass media la fel de perversa si vicleana tinut manipularea cu “razboiul” din Ucraina ? Senatorii criminali sa poate lucra nestingheriti la tradarea poporului ?

 2. “instituie obligativitatea certificatului de vaccinare pentru exercitarea tuturor drepturilor constituționale, inclusiv libertatea de mișcare” – as completa ceva aici ce poate lumea nu realizeaza. in constitutie, printre alte drepturi ce le avem exista si dreptul la o locuinta. drept ce conf acesteui certificat poate fi exercitat!

 3. Surprinzator e ca oamenii TAC si NU SE REVOLTA impotriva incalcarilor aberante a drepturilor si libertatii lor!!!
  Pentru cat timp?

  • banuiesc ca o sa ma injurati, dar va raspund: pt mult timp. romanii sunt lasi si individualisti. Imi pare rau, dar asta este. Nu va ganditi la rascoale si manifestatii. Nu vor avea loc; cel putin nu in urmatorii zece ani.

   • subscriu. din pacate cei care au supravietuit lovilutiei, cati mai sunt pe aici, cand le spun ca trebuie sa luptam p[entru drepturile noastre si ca ne-au murit cunostinte si prieteni in strada strigand LIBERTATE, imi raspund ca este timpul altora sa reactioneze! da! dar tavalugul asta vine peste noi toti! ESTE TIMPUL SA FIM UNITI! cea mai puternica arma impotriva unei revolte este SEGREGAREA. cine a copt acest plan de cel putin 100 de ani, la asta lucreaza. individualismul este bun, defineste o persoana, insa nu cand este vorba despre dr3epturi fundamentale care privesc LIBERTATEA NOASTRA DE A GANDI, LIBERUL ARBITRU SI VIITORUL COPIILOR SI NEPOTILOR NOSTRI.

    • Domnilor ma scuzati ca intervin. Ce pierdeti din vedere si vedeti doar “conspiratia”, este ca INCA ne mor…prieteni, bunici, parinti, copiii pe care ne-am chinuit sa ii nastem. Nu va doresc sa treceti prin asta! De asta s-a ajuns aici! Priviti afara si ascultati sirenele salvarilor. Sunetul lor poate trezi la realitate!

     • Este adevărat. Dar, câți mor pentru că nu există tratamente în spital? De ce nu sunt? Cine ar fi trebuit să se ocupe să existe tratamente în spital? Noi? Dvs? Becali? Cine? Sau autoritățile? Autoritățile care au stat degeaba zicând: dacă nu se vaccinează, lasă-i să moară. Este normal?

     • Sunt de-a dreptul jignit că din banii pe care-i dau Statului prin taxe sunt finanțați propagandiști atât de slab instruiți. E de admirat că v-au învățat să vă dați drept femei “între domni”, ca și cum opiniile încărcate emoțional și din politețe ar cântări mai mult, dar credibilitatea vă lipește cu desăvârșire. E un soi de transgenderism virtual, la fel de îndepărtat de realitate.

      În primul rând, oamenii au murit, mor și vor mai muri. Chiar și de la gripă. Stai dumneata în casă cu masca pe față până nu mai moare nimeni niciodată. An de an tot erau articole în presă că sunt pline spitalele în sezonul virozelor. Cum să nu fie mai rea situația acum, când oamenii au sistemul imunitar mai slăbit ca oricând, chiar și doar din cauza panicii induse? Să mai vorbim de prevenția promovată, absolut inexistentă?
      Că pui un pronume posesiv în față enumerației, nu e mai de impact. Dacă ai fi avut într-adevăr astfel de experiențe directe, ai fi căpătat inevitabil și niște dubii în privința “eroilor din prima linie”.
      Apoi expresia “copiii pe care ne-am chinuit să îi naștem” e de-o tinerească (și bărbătească) hilaritate. Îi feți și apoi îi pui în ramă? Dacă-i vorba de chinuială, apoi e de fiecare zi, că tot mereu le duci grija. Oricum exemplul e stupid fiindcă ei sunt cel mai puțin afectați (fizic) de toată tărășenia. Părea de efect, că era vorba de copiii și omul se înmoaie când aude, dar judecă în context, nu după manual.
      Și mai stupid exemplu e ăla al sirenelor ambulanțelor. Toată lumea știe deja că asta-i o tactică învățată. Și când e pustie strada urlă și ei tot încet merg. Să-ți mai amintesc de pozele cu ambulanțele scoase la plimbare și adunate prin curți de spitale?

      Oricum, concluzia cu de ce s-a ajuns aici și trezitul la realitate e apoteotică. Nota 10 pentru compunere. Păcat că nu prea are nicio treabă cu realitatea… Stai tot cu nasul în statisticile lor oficiale, vezi că te-au tot mințit până acum, dar a fost spre binele tău, doar îți vor binele.

 4. Daca s-a ajuns până aici, trăim un coșmar si asta datorită cârpelor din psd care s-au abtinut de la vot dându-le șansa vânduților din pnl, udmr si usr-plus sa anuleze pur si simplu Constituția.
  RUȘINE SA VĂ FIE CELOR DIN PSD.

 5. Faptul ca “autoritatile” incompetente si rau-voitoare vor sa instituie acest “green pass” era de asteptat, dar ce este surprinzator pentru mine este ca nimeni nu mai apara cetatenii Romaniei cu exceptia celor de la AUR…restul sunt complici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate