luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEDeputatul PSD, Ioan Mang, despre războiul din Ucraina: Este o luptă dezgheţată...

Deputatul PSD, Ioan Mang, despre războiul din Ucraina: Este o luptă dezgheţată între SUA şi Rusia, purtată în Ucraina, prin Ucraina. Această nouă ordine mondială care stă să vină, să nu fie în detrimentul românilor

Deputatul PSD, Ioan Mang (foto), a declarat că războiul din Ucraina „este o luptă dezgheţată între SUA şi Rusia pe care cele două o poartă pentru a-şi asigura poziţia dominantă în lume. Nu este însă un conflict direct şi făţiş, ci unul purtat în Ucraina, prin Ucraina”, informează Inpolitics.

Deputatul a mai zis că această „nouă ordine mondială” care va veni „nu trebuie fie în detrimentul statelor mici, cum e şi România”.

Mang consideră „că înlocuim dependenţa de gazul rusesc cu dependenţa de gazul lichefiat american sau că yenul şi rubla înlocuiesc dolarul”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Trebuie însă să rămânem realişti. Războaiele marilor puteri nu sunt războaiele noastre. Nu au fost niciodată şi nici nu trebuie să devină. Şi mai trebuie să fim atenţi la un lucru, această „nouă ordine mondială” care va să vină nu trebuie fie în detrimentul statelor mici, cum e şi România. Această reaşezare a forţelor şi reconfigurare a ordinii mondiale nu trebuie să însemne doar rotaţia stăpânilor. Nu trebuie să însemne doar că înlocuim dependenţa de gazul rusesc cu dependenţa de gazul lichefiat american sau că yenul şi rubla înlocuiesc dolarul. Nu trebuie să însemne că profiturile colosale, de ordinul zecilor şi sutelor de miliarde de dolari, înregistrate în ultimii doi ani de către industria farmaceutică se vor transfera acum către industria militară, trecută cumva în umbră de criza sanitară.
Şi mai trebuie să fim atenţi la un lucru esenţial. Este de datoria noastră, ca reprezentanţi aleşi ai românilor, să ne asigurăm că din încleştarea altora să nu vom fi noi cei care pierdem.” mai avertizează deputatul PSD.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Ioan Mang a fost Ministru al Educației în 2012, în Guvernul Ponta. Este profesor universitar și om de afaceri.

Mang a demisionat la scurt timp după numirea în funcția de ministru după ce s-a dovedit că a plagiat mai multe lucrări.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

    • Poate aveți dreptate. Ori poate figurile de stil sunt întotdeauna chestiune de gust (eu înțeleg „dezghețată” ca antonim pentru termenul ce descria situația anterioară).

      Ochii pe România. Fiindcă Dreapta este la conducere (peste tot!) – și va avea răspunderea integrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE