duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATECercetătorul Costel Vânătoru: România a pierdut un tezaur inestimabil, greu de cuantificat...

Cercetătorul Costel Vânătoru: România a pierdut un tezaur inestimabil, greu de cuantificat în bani. Am făcut un studiu din care a reieșit că peste 2.600 de soiuri au dispărut, practic le-am pierdut

Invitat la emisiunea „Ce se întâmplă“, la DC News, Coste Vânătoru a vorbit despre soiurile pe care România le-a pierdut în ultimii 32 de ani:

„Am aflat, documentându-mă, că, în ultimii aproape 30 de ani, România a pierdut peste 2.600 de soiuri tradiționale din legumicultura noastră. Este uriaș cifra asta! Vrem detalii, domnule Vânătoru“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Așa este. Am pierdut foarte mult în zona aceasta a resurselor genetice vegetale și în special în legumicultură, un domeniu pe care zic eu că îl cunosc, pentru că activez în cercetare de peste 36 de ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Am făcut un studiu, am avut la dispoziție câteva cataloage oficiale inaugurate de Ministerul Agriculturii, iar în urma acestui studiu a reieșit că peste 2.600 de soiuri au dispărut, practic le-am pierdut.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De precizat că acest studiu nu a fost făcut în profunzime, nu am avut toate cataloagele elaborate de Ministerul Agriculturii, în special după 1990. Cu siguranță, numărul soiurilor este mult mai mare.

Noi am pierdut foarte mult, am pierdut un tezaur inestimabil, greu de cuantificat în bani, resurse genetice valoroase care, sigur, au fost semănate de Dumnezeu pe acest pământ au fost aduse cu mult drag de înaintașii noștri, de moșii și strămoșii noștri.

Le-au iubit, le-au șlefuit, le-au cultivat și sigur că acest tezaur a fost lăsat de izbeliște. De aceea, iată că eu am identificat 2.600 de soiuri, dar numărul lor este mult mai mare.“, a spus Costel Vânătoru, conform dcnews.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Și pe lângă ele, câte altele…Politica este echivalentă cu infracțiunea și crima în România.Clasa politică a ajuns o calamitate aproape peste tot în Europa, și cu siguranță aici.Ce a pierdut țara asta este echivalent cu un dezastru natural de proporții. Niște băieți de pe Wall Street anunțau săptămâna asta niște lucruri extrem de urâte pentru anul ăsta și război pentru anul viitor, printre care o criză față de care cea din’28-’33 ar fi parfum curat.Mă rog, poate că ceasul răfuielii se apropie însă, în mod cert, pentru ce va urma, cetățeanul de rând nu poate fi făcut răspunzător.Batjocura a mers prea departe.

    • Faroane, aia va fi. Prostimea zace în staul și rumegă, se uită la Las Fierbinți, Românii e talentoși….
      Când au ieșit rumânii în stradă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE