ACTUALITATEPregătiri pentru criza alimentară: Ungaria a luat decizia de a interzice toate...

Pregătiri pentru criza alimentară: Ungaria a luat decizia de a interzice toate exporturile de cereale. România este pe locul 2 la exporturi de cereale din UE

Ungaria a luat decizia de a interzice toate exporturile de cereale din cauza creșterilor de preț cauzate de războiul din Ucraina, a declarat vineri ministrul agriculturii Istvan Nagy pentru postul de televiziune RTL, informează Agrointel.

Decizia Ungariei are caracter „imediat”, iar Nagy a adăugat că decretul guvernamental privind interdicția va fi publicat vineri, potrivit Reuters.

Ungaria este prima țară din UE care blochează complet exportul de cereale de când prețurile au explodat. O decizie similară este în vigoare în Republica Moldova începând cu 1 martie pentru exporturile de grâu, zahăr și porumb.

De asemenea, Bulgaria a cerut la nivel european interzicerea exporturilor către țările terțe și la nivel național are în vedere introducerea unei cote pentru export în scopul protejării siguranței alimentare.

În ultimele zile, prețul cerealelor au explodat, prețul grâului fiind așteptat să atingă pragul de 400 de euro pe tonă în contextul în care din Ucraina și Rusia traderii nu mai ofertează nimic.

La începutul lunii februarie, în Guvern s-a discutat despre RAȚIONALIZAREA ALIMENTELOR. Premierul Ciucă a spus că România nu are nevoie de o asemenea măsură.

Conform Agrointel, România este al doilea cel mai mare exportator de cereale din UE și pe locul 1 la exportul de porumb.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate