joi, februarie 22, 2024
OPINIICelulele de fetuși avortați și vaccinurile Covid: teorie a conspirației sau adevăr?

Celulele de fetuși avortați și vaccinurile Covid: teorie a conspirației sau adevăr?

Cineva l-a turnat cu întârziere pe părintele Vasile Mihoc, un fel de spiritual al Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita (a nu se confunda cu Asociația Pro Vita București), că a semnat o scrisoare adresată Sinodului în care face păcatul capital de a se opune vaccinării.

Această vină capitală este agravată prin faptul că scrisoarea ar face teoria conspirației și ar cita medici care apar la Antena 3 și au făcut obiectul unor procese (câștigate de ei) cu DNA. Așa zice G4media, nu trageți în pianist.

Citez: „În scrisoarea deschisă, transmisă și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, preotul profesor Vasile Mihoc reia teoriile conspiraționiste potrivit cărora unele companii farmaceutice produc vaccinurile folosind ”celule preluate din fetușii umani avortați”. Preotul citează ”studii”.”

Să ne ocupăm mai îndeaproape de această chestiune, pentru că nu e pentru prima oară când văd că problema celulelor de fetuși avortați e expediată la „teoria conspirației”.

Așadar, Institutul European de Bioetică a realizat încă din noiembrie raportulVaccins contre le Coronavirus et utilisation de cellules de fœtus avortés : état des lieux”. Potrivit acestui raport, există o linie celulară extrasă de la fetuși avortați care este folosită în diferite etape ale producției de vaccin covid.

1. Etapa conceperii. E vorba de conceptualizarea, experiențele primare, specificările producției. Dintre producătorii de vaccin covid, regăsim la această etapă
– Astra Zeneca & University of Oxford.
2. Etapa producției. Vaccinul final este produs. Regăsim aici
– Astra Zeneca & University of Oxford.
3. Etapa testărilor. E vorba de testele de laborator, anterioare folosirii vaccinului pe scară largă. Regăsim aici:
– Astra Zeneca & University of Oxford.
– Moderna, Inc. & National Institute of Health
– Pfizer & BioNTech

Așadar, vaccinurile covid, și, în orice caz, cele aprobate deja la nivelul UE, au folosit linia celulară prelevată de la fetuși avortați măcar în etapa testărilor, dintre ele AstraZeneca folosind în toate etapele producției.

Pentru acest motiv, un susținător ferm al principiilor pro viață nu poate accepta vaccinuri care folosesc deplin sau pentru testări celule de fetuși avortați. Nu e nicio teorie a conspirației, e fapt stabilit și coerență etică.

O linie de celule fetale consistă în celule prelevate de la un fetus avortat, multiplicate ulterior timp de decenii și folosite în cadrul unor experiențe de laborator. Institutul European de Bioetică arată că folosirea liniei celulare fetale în vaccinurile Covid nu e necesară, numeroase companii folosind celule de animale. Așadar, AstraZeneca, Pfizer și Moderna ar fi avut posibilitatea să evite folosirea liniei celulare fetale chestionabile din punct de vedere etic.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE