ȘTIRICehia a comandat vaccinul rusesc Sputnik V

Cehia a comandat vaccinul rusesc Sputnik V

Republica Cehă a comandat vaccinuri anti-COVID-19 ruseşti Sputnik V, pentru a compensa din livrările întârziate ale vaccinurilor comandate de Uniunea Europeană, şi are în vedere să comande şi vaccinul chinezesc Sinopharm, a anunţat preşedintele ceh Miloš Zeman, informează luni AFP, citat de G4Media.

„După ce m-am consultat cu premierul [Andrej Babis], i-am trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, cu solicitarea unei livrări de vaccin Sputnik V. Informaţiile venite de la ambasada rusă sugerează că ea ar putea sosi în zilele următoare.”, a declarat președintele Cehiei. Acesta a completat, spunând că „vaccinurile nu au ideologie”, urmând ca statul ceh să achiziționeze și vaccinul produs în China, Sinopharm.

Prim-ministrul Republicii Cehe, Andrej Babis, a declarat că în curând și celelalte state membre al Uniunii Europene vor introduce cele două vaccinuri pe piață, aceasta fiind o măsură necesară.

„Credeţi-mă când spun că statele membre ale Uniunii Europene vor cere şi ele vaccinul Sputnik în câteva luni”, a susţinut premierul ceh. Pentru a afla mai multe despre vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm, el a vizitat Ungaria şi Serbia, ţări unde acestea sunt, deja, disponibile.

În 4 februarie se anunța o deschidere treptată a Uniunii Europene către alternativa rusească de vaccin, după problemele de aprovizionare cu Pfizer, Moderna și AstraZeneca, cel din urmă având și limitarea de vârstă la 55-65 de ani. Astfel, este posibil ca în următoarea perioadă, vaccinul Sputnik V să fie disponibil în spațiul european și, implicit, și în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite