Actualizare: Călin Georgescu a reacționat după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins cererea sa.
„Dragii mei, nu vă lăsați afectați de știrile false care circulă, menite, așa cum ne-am obișuit, doar să discrediteze demersurile noastre.
În urma deciziei de azi a Curții Europene a Drepturilor Omului (respingerea măsurilor provizorii) doresc să clarific faptul că această hotărâre nu afectează procesul de examinare pe fond a plângerii depuse împotriva Guvernului României.
De ce s-a luat această decizie?
Avocații au cerut suspendarea provizorie a efectelor hotărârii 32 a CCR privind anularea întregului proces electoral pentru alegerile prezidențiale, până la judecata pe fond.
– CEDO a constatat faptul că “răul a fost deja făcut” de către CCR, motiv pentru care măsurile provizorii nu-și mai aveau sensul în acest context în care ne aflăm. Decizia de astăzi a CEDO, de a nu impune măsuri provizorii, a fost motivată de faptul că nu există un risc iminent de prejudicii ireparabile, prin simplu fapt că o decizie pozitivă pe fond, fie din partea CEDO sau a unei decizii prin revizuirea cerută de noi la CCR, va însemna practic un prejudiciu care se poate repara, așa cum deja știm (din acest motiv am cerut revizuirea deciziei 32 la CCR).
– Plângerea urmează să fie judecată pe fond în perioada următoare, deci procesul va începe curând! CEDO rămâne pe deplin investită să analizeze fondul acestei cauze, iar hotărârea finală poate aduce o soluție care să restabilească dreptatea și să protejeze integritatea procesului electoral.
La final, vă rog să țineți cont de faptul că oricum, mai presus de orice instituție, nimic nu este mai important decât determinarea noastră, a poporului român, în restabilirea statului de drept și a principiilor democratice.
Vă mulțumesc!“, a precizat Călin Georgescu.
Pe 21 ianuarie 2025, CEDO a respins cererea lui Călin Georgescu de a suspenda decizia Curții Constituționale. Candidatul independent solicitase instanței reluarea alegerilor prezidențiale, conform Hot News.
„Măsurile provizorii prevăzute de articolul 39 din Regulamentul Curţii (Rules of Court) sunt decise in legătură cu proceduri în fața Curții, fără a influența orice decizie ulterioară privind admisibilitatea sau fondul cauzei. Curtea impune asemenea măsuri provizorii numai în cazuri excepționale, când reclamanții ar fi altfel expuși unui risc iminent de vătămare ireparabile”, a precizat CEDO.
Cu toate acestea, procesul va merge mai departe în fața instanței de la Strasbourg pe program normal.
Decizia a fost adoptată, în unanimitate, de o Cameră compusă din șapte judecători.
Maria Vasii, avocata lui Călin Georgescu, a comentat decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Ea a precizat că așteaptă soluționarea pe fond a solicitării, în procedura uzuală.
„Așteptăm soluționarea pe fond a cererii noastre în procedura uzuală. În condițiile în care s-a apreciat ca nu este cazul să intervină, mă aștept ca CCR sa fie atât responsabilă să trimită măsurile ce se cuvin ca să își repare propriile greseli”, a spus Maria Vasii.
E o veste bună in sensul că și mai multi oameni se scârbesc zi ce trece cu privire la UE și instituțiile ei de carton.
Adică CEDO e bun să amendeze statul român pentru 2 poponari că vai Doamne s-au căsătorit ei in Jermania si nu pot trăi că românii nu ii recunosc. Dar CEDO nu are curaj să apere democrația de un act evident tiranic de anulare a alegerilor de către o clică de partide cu securiștii in frunte.
păi foarte bine frățicule, că ati semnat și voi porcăria, să poată și Americanii acum să dea de pamant cu UE coruptă, oligarhică, antieuropeană și antidemocratică.
Bancurile alea UE = URSS devin tot mai mult realitate, in aplauzele noilor comuniști și uteciști care sunt ioropeniștii și soroșiștii