OPINIIAntivirale în farmacii, nu certificate de bună purtare!

Antivirale în farmacii, nu certificate de bună purtare!

Părintele episcop Gurie a trecut la Domnul la doar 52 de ani. Părintele era vaccinat dar situația s-a agravat după ce a ajuns în spital și, în urmă cu trei zile, a fost intubat. Dumnezeu să îl odihnească, a fost unul dintre cei mai iubiți episcopi, chiar dacă nu era așa cunoscut în afara eparhiei sale.

Pandemia se întinde în România ca un incendiu de pădure. Vaccinați sau nu, într-un domino rapid, mă uit în jur și văd cum toată lumea face covid sau a făcut din septembrie, inclusiv noi. Într-o comunitate de părinți cu care făceam activități toate familiile au făcut infecția. Toate!! La biserică cred că din septembrie au făcut  peste 60% din familii. Este exact senzatia unui val efectiv, un val brusc care mătură comunitatea. Din fericire multe cazuri nu trec de stadiul unei viroze.

În acest timp guvernanții împart România în două. Ei spun că certificatul verde, această invenție distopică, va reduce diseminarea bolii. Dar vectorii de transmisie a bolii putem fi toți. Cineva povestea ieri că a stat toată noapte în club, era mahmur și venise să facă sport. Avea certificat, era safe din perspectiva guvernului, dar în jur erau bătrâni, familii…

Din păcate singura strategie a guvernului, pe vârf de val patru, este să pună presiune pe populație să se vaccineze. Măcar în al 12 ceas se putea subvenționa testările ce pot efectiv reduce distribuția infectării, se putea facilita accesul la medicație specifică perioadei de debut a bolii. Când începe tusea și eventual dispare mirosul și gustul, vaccinat sau nu, vei suna la DSP. Poate vei aștepta cu zilele, cum este cazul unei prietene din București confirmată pozitiv săptămâna aceasta. Doctorul de familie i-a prescris paracetamol. Este prea puțin.

Aveți grijă de voi, indiferent de ce ați ales referitor la imunizare! Perioada de debut a bolii este capitală, înainte să fie afectați plămânii. Un kit antiviral covid accesibil ar putea pentru mulți să schimbe direcția de evoluție a bolii. Nu sunt doctor dar m-a interesat simptomatica bolii și nu ai spune că nu e vorba de o răceală: frisoane, oboseală, dureri de cap, uneori temperatură. Atunci suntem cu toții pe picioare, neștiind dacă nu e doar o gripă simplă. Dar situația se poate schimba. Am văzut cum  ar Ideal ar fi să fiți în contact cu un medic care s-a implicat direct în tratarea bolnavilor de Covid. Favipiravir, Arbidol și altele. Am văzut cum oameni în vârstă, cu diabet, au trecut cu bine prin boală folosind medicație adecvată.

Avem nevoie de antivirale Covid, domnilor guvernanți, nu de angoase și de punere la colț!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate