joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATECalendarul zilei 22 ianuarie: Sf. Apostol Timotei

Calendarul zilei 22 ianuarie: Sf. Apostol Timotei

Sfântul Apostol Timotei s-a năcut în Lystra (Turcia de azi). Deși tatăl său era păgân și mama sa provenea dintr-o familie de evrei, acesta a ales calea creștinismului.

Timotei a fost convertit la credința creștină de către Apostolul Pavel, în timpul primei lui călătorii misionare și a devenit colaboratorul său cel mai fidel.
A rămas cu Pavel și în timp ce acesta era în închisoare la Roma.

Sfântul Apostol Pavel l-a hirotonit pe Timotei ca episcop de Efes în anul 65 d. Hr., după ce Sfântul Ioan Evanghelistul fusese exilat în insula Patmos.

În anul 80, Timotei a încercat să oprească o ceremonie păgână cu idoli, ceremonii și cântece. Sfântul Timotei încercat să le vorbească despre Hrsistos și despre creștinism, dar păgânii mânioși l-au târât la marginea drumului și l-au bătut până ce l-a omorât.

În secolul al IV-lea, moaștele sale au fost mutate în Biserica Sfinților Apostoli din Constantinopol. Biserica îl numără pe Apostolul Timotei printre Cei 70 de Apostoli trimiși de Iisus Hristos să propovăduiască Evanghelia.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate