ACTUALITATESUA | A apărut o carte progresistă de rugăciuni. Un teolog baptist...

SUA | A apărut o carte progresistă de rugăciuni. Un teolog baptist se roagă ca Dumnezeu să-i dea putere să-i urască pe albi

În Statele Unite ale Americii a apărut o carte de rugăciuni progresiste, în care unul dintre autori se roagă lui Dumnezeu pentru ajutor pentru a-i urî pe albi.

Cartea, intitulată „A Rhythm Of Prayer: A Collection of Meditations for Renewal” (Un ritm al rugăciunii: o colecție de meditații pentru reînoire), este o compilație de texte selecționate de Sarah Bessey, o autoare progresistă care se intitulează creștină.

Una dintre rugăciuni a stârnit stupoare în Statele Unite, după ce în text, autoarea cere ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i urî pe albi.

„Dragă Doamne, te rog ajută-mă să-i urăsc pe albi. Sau cel puțin să vreau să-i urăsc. Cel puțin, vreau să mă opresc din a-mi păsa de ei, individual sau colectiv. Vreau să mă opresc din a-mi păsa de sufletele lor rătăcite și rasiste, să mă opresc din a crede că pot fi mai buni, că se pot opri din a fi rasiști.

Doamne, dacă e voia ta, împietrește-mi sufletul. Oprește-mă din a încerca să văd ceea ce este mai bun în oameni. Oprește-mă din a spera că oamenii albi pot fi și face mai bine. Lasă-mă să mi-i imaginez în mantii albe cu stând în fața unor cruci care ard”.

Lasă-mă să-i văd ca pe niște nepocăiți fără speranță, ca pe niște bigoți reprobabili care au blasfemiat Duhul Sfânt și care trebuie să fie predați celui rău”, sună „rugăciunea”scrisă de Chanequa Walker-Barnes (foto).

Chanequa Walker-Barnes este, în mod stupefiant, teolog baptist și profesor la o Universitate de Teologie Baptistă din Georgia.

„Teologul baptist explică și la ce albi se referă: „Cei care iubesc Fox News, votanții lui Trump care „nu văd culoarea” dar care fac comentarii rasiste voalate, despre „acei oameni”.

Ea cere puterea de a-i urî și pe albii progresiști, dar care „sunt în realitate lupi în blăni de oaie.

Scriitorul american Rod Dreher, unul dintre cele mai apreciate voci conservatoare din Statele Unite, a spus că respectiva carte și cei care o susțin reprezintă „spritului antihristului. E o blasfemie să te rogi Lui Dumnezeu să te ajute să urăști orice om, cu atât mai mult pe bază de rasă”.

Apariția cărții la o editură prestigioasă din Statele Unite și faptul că nu nimeni nu a protestat față de conținutul ei, scrie Dreher, este un semn că establishmentul a adoptat ura de clasă. „Pregătesc țara pentru un conflict rasial violent”, a notat Dreher.

Cartea se vinde fără probleme pe marile rețele americane, asta în timp ce cărți pentru copii sau personaje de desene animate sunt cenzurate pe motiv de „rasism”.

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • SUA

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...