ACTUALITATESUA | A apărut o carte progresistă de rugăciuni. Un teolog baptist...

SUA | A apărut o carte progresistă de rugăciuni. Un teolog baptist se roagă ca Dumnezeu să-i dea putere să-i urască pe albi

În Statele Unite ale Americii a apărut o carte de rugăciuni progresiste, în care unul dintre autori se roagă lui Dumnezeu pentru ajutor pentru a-i urî pe albi.

Cartea, intitulată „A Rhythm Of Prayer: A Collection of Meditations for Renewal” (Un ritm al rugăciunii: o colecție de meditații pentru reînoire), este o compilație de texte selecționate de Sarah Bessey, o autoare progresistă care se intitulează creștină.

Una dintre rugăciuni a stârnit stupoare în Statele Unite, după ce în text, autoarea cere ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i urî pe albi.

„Dragă Doamne, te rog ajută-mă să-i urăsc pe albi. Sau cel puțin să vreau să-i urăsc. Cel puțin, vreau să mă opresc din a-mi păsa de ei, individual sau colectiv. Vreau să mă opresc din a-mi păsa de sufletele lor rătăcite și rasiste, să mă opresc din a crede că pot fi mai buni, că se pot opri din a fi rasiști.

Doamne, dacă e voia ta, împietrește-mi sufletul. Oprește-mă din a încerca să văd ceea ce este mai bun în oameni. Oprește-mă din a spera că oamenii albi pot fi și face mai bine. Lasă-mă să mi-i imaginez în mantii albe cu stând în fața unor cruci care ard”.

Lasă-mă să-i văd ca pe niște nepocăiți fără speranță, ca pe niște bigoți reprobabili care au blasfemiat Duhul Sfânt și care trebuie să fie predați celui rău”, sună „rugăciunea”scrisă de Chanequa Walker-Barnes (foto).

Chanequa Walker-Barnes este, în mod stupefiant, teolog baptist și profesor la o Universitate de Teologie Baptistă din Georgia.

„Teologul baptist explică și la ce albi se referă: „Cei care iubesc Fox News, votanții lui Trump care „nu văd culoarea” dar care fac comentarii rasiste voalate, despre „acei oameni”.

Ea cere puterea de a-i urî și pe albii progresiști, dar care „sunt în realitate lupi în blăni de oaie.

Scriitorul american Rod Dreher, unul dintre cele mai apreciate voci conservatoare din Statele Unite, a spus că respectiva carte și cei care o susțin reprezintă „spritului antihristului. E o blasfemie să te rogi Lui Dumnezeu să te ajute să urăști orice om, cu atât mai mult pe bază de rasă”.

Apariția cărții la o editură prestigioasă din Statele Unite și faptul că nu nimeni nu a protestat față de conținutul ei, scrie Dreher, este un semn că establishmentul a adoptat ura de clasă. „Pregătesc țara pentru un conflict rasial violent”, a notat Dreher.

Cartea se vinde fără probleme pe marile rețele americane, asta în timp ce cărți pentru copii sau personaje de desene animate sunt cenzurate pe motiv de „rasism”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 22.233 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite