joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATECe salariu primește un polițist cu vechime de 27 de ani în...

Ce salariu primește un polițist cu vechime de 27 de ani în sistem: „Polițiștii din statele UE au salarii de trei ori mai mari/ Nu ne bagă nimeni în seamă!”

Polițiștii au protestat joi, 20 octombrie, în fața Guvernului, pentru a-i cere premierului Nicolae Ciucă condiții de viață decente. Aceștia refuză să mai fie plătiți cu salarii de 4-5 ori mai mici decât în restul Europei, mai ales în contextul în care alimentele s-au scumpit cu 30%, iar facturile au ajuns să-i copleșească, informează RomaniaTV.net.

Primul protest s-a desfășurat la Zalău, acolo unde zeci de angajați ai Sindicatului Național al Polițiștilor au cerut stoparea creșterii prețurilor la gaz și energie și creșterea salariilor, pentru a putea face față inflației. Sindicaliștii din poliție fac corp comun cu celelalte sindicate din cartel Alfa în cadrul Caravanelor Antisărăcie, din Ardeal și Moldova.

Angajații din Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională au mai cerut și aplicarea corectă a legii salarizării, respectarea regimului juridic al pensiilor militare, înghețate în ultimii ani prin Ordonanțe de urgență și acordarea sporurilor prevăzute de lege.

Și în Piața Victoriei, aceștia au cerut condiții decente de muncă, adaptate standardului de viață specific țărilor europene. Aici au mai fost și reprezentați ai Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), respectiv Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

„România se află în fața celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii, care se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenților politici. Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc. Rata inflaţiei a ajuns la două cifre și prevestește: falimente în lanţ, creșterea șomajului și prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor, cu efecte catastrofale asupra calității vieții profesionale și personale a angajaților instituțiilor de forță ale statului, dar și a lucrătorilor din mediul privat.

Norma de hrană și norma de echipare ale angajaților din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creșteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflația. Lăsați la coada interesului politicienilor, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare supraviețuiesc, nu trăiesc”, au transmis sindicaliștii printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate,  unul dintre polițiști a dezvăluit că a ajuns abia la un salariu de 4.000 de lei net, după 27 de ani vechime în sistem.

„Salariul unui polițist, după 27 de ani de poliție, este undeva la 4.000 de lei. În condițiile în care avem doi copii, abia ne ajunge pentru traiul minim, de la o lună la altă, nu civilizat. Este foarte greu, din păcate suntem mințiți de vreo 14. Noi facem parte din Uniunea Europeană! Colegii noștri din UE au condiții de muncă de două-trei ori mai ridicate și salariile la fel. Sunt salarii de peste 3.000 – 4.000 de euro”a dezvăluit un polițist.

„Salariile sunt mici, 2.000 – 2.300 netul, la mine, cam așa. Nu cred că se rezolvă nimic, nu ne bagă nimeni în seamă”a declarat un alt protestatar.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

  1. Plus decontarea chiriei, plus normă de hrană plus altele.
    Cand ne alergați și amendați pentru masca era bine???
    Lasa-ți smiorcaiala și mana la lucru.
    A se mai scuti.

  2. Restul au de 4, 5 sau 6 ori mai mici. CEI CARE CHIAR MUNCESC. Să nu uităm alte beneficii: norma de hrană. DE CE??? Numai norma de hrană este 1100-1200. CE MAI VOR???
    HUOOOO!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate