OPINIICe „boboci” ne așteaptă în toamnă?

Ce „boboci” ne așteaptă în toamnă?

Actuala explozie a inflației își are rădăcinile în criza de acum 15 ani, iar pe lângă factorii care au „aprins fitilul” în prezent, un rol important l-a jucat și virtualizarea tot mai accentuată a economiei, a explicat profesorul Nicolae Țăran în cadrul emisiunii Drept la Țîntă de la Tele 9TV.

Într-o Uniune Europeană în care ideea naționalizărilor în domenii-cheie circulă tot mai frecvent, nu ar trebui să surprindă faptul că unele voci pun această problemă și la noi. Dimpotrivă, ar trebui să genereze reglementări care să stopeze specula și efectele sale nocive din piață, a mai explicat analistul economic.

„Rata inflației va coborî în România în mod sincron cu ce se va întâmpla în Europa, pentru că Leul este legat foarte strâns de Euro”, spune prof. univ. dr. Nicolae Țăran. Însă, economisirea într-o perioadă ca aceasta ar ajuta la „stingerea” exploziei inflaționiste. Cum anume și care sunt cele mai bune mecanisme, puteți afla urmărind integral emisiunea Drept la Țîntă.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate