ACTUALITATEJocurile Olimpice de la Tokyo ar putea avea loc fără spectatori, conform...

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea avea loc fără spectatori, conform organizatorilor japonezi

Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august) ar putea avea loc cu porţile închise, a declarat vineri pentru AFP conducătoarea comitetului de organizare japonez, Seiko Hashimoto, cu mai puţin de trei luni înaintea startului evenimentului amânat cu un an din cauza pandemiei de Covid-19, informează Agerpres.

Doamna Hashimoto a precizat că „ar putea exista o situaţie în care nu am putea autoriza prezenţa spectatorilor”, adăugând că Jocurile vor fi un succes doar dacă organizatorii vor putea proteja în totalitate spectatorii şi populaţia japoneză. Astfel, din cauza incertitudinii evoluției situației epidemiologice, organizatorii au decis să amâne decizia privind prezenţa spectatorilor locali, întrucât interdicția legată de prezența spectatorilor străini a fost deja hotărâtă, fiind o premieră în istoria comoetiției.

Sistemul sanitar japonez se află sub o presiune aspră, iar organizatorii Jocurilor Olimpice au fost criticați pentru lipsa de colaborare cu personalul medical. Așadar, absența spectatorilor ar ușura presiunea și, implicit, munca tuturor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Dacă evenimentul [olimpic] ar trebui modificat, ar fi în ceea ce priveşte spectatorii”, a declarat conducătoarea comitetului de organizare, menţionând că „acesta este un domeniu în care am putea fi în măsură să reducem preocupările populaţiei în privinţa sistemului spitalicesc”.

Miercuri, organizatorii au publicat o versiune actualizată a manualelor (playbooks) cu măsuri stricte împotriva virusului, care vor fi distribuite sportivilor. Autoizolarea, carantina sau vaccinarea nu vor fi obligatorii. Regulile ar urma să fie actualizate, în schimb conducerea este optimistă, considerând că Jocurile se vor putea desfășura în siguranță.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

  1. Cred ca si mai bine ar fi daca jocurile ar fi si fara participanti! Jocuri olimpice fara spectatori e chiar incalificabil. Pai tocmai pentru spectatori a fost creat sportul olimpic. As propune in aceeasi nota ca alegerile sa fie in viitor tot fara participanti. Ca nu mai prezinta importanta!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...