ACTUALITATEUn deputat UDMR vrea să introducă în Parlament un proiect de lege...

Un deputat UDMR vrea să introducă în Parlament un proiect de lege pentru protecția copiilor asemănător cu cel al lui Viktor Orban din Ungaria

Deputatul Zoltan Zakarias, din partea UDMR, va depune în Parlamentul României o lege de protecție a minorilor, asemănătoare cu cea pe care a adoptat-o Ungaria, informează Kronika.

Anunțul a fost făcut la Oradea de către conducerea Partidului Popular Maghiar din Transilvania, într-o conferință de presă, ocazionată de recentul anunț privind Referendumul din Ungaria pe tema legii criticată de Bruxelles.

„Legea face lumină în legătură cu propaganda LGBTQ țintită către copiii noștri, din școală și din media. Ar fi de folos ca o astfel de legislație protecționistă să există în toată Europa de Est și Centrală, nu numai în Ungaria și Polonia, pentru a arăta unitate pe această problemă”, a spus István Csomortányi, președintele PPMT, partidul de unde provine Zoltan Zakarias.

Proiectul din Ungaria, care este direcționată pentru protecția copiilor de pedofili, menționează și interdicția difuzării în școli și în spațiul public a materialelor care promovează homosexualitatea și transgenderismul.

Legea a fost criticată de către mai-marii de la Bruxelles, în frunte cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană a anunțat că suspendă avizarea PNRR-ului maghiar acuzând Budapesta că nu respectă statul de drept.

În replică, conservatorii europeni au spus că Ungaria este pedepsită pentru deviaționismul de la ideologia oficială a Comisiei Europene.

Asociațiile LGBT critică ideea deputatului UDMR.

„Iniţiativa domnului Zakarias ne îngrijorează şi ne alertează privind degradarea discursului public şi a cadrului legislativ faţă de persoanele LGBT. Noi suntem hotărâţi să luptăm împotriva oricărei iniţiative legislative menite a ne limita drepturile, inclusiv în stradă” a declarat Vlad Viski, director executiv MozaiQ.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

  1. Felicitări domnule deputat Zacharias aveți curaj și simpatia noastră vă însoțește.trebuia să vină un partid românesc cu această inițiativă dar vor să ne demonstreze că nu le pasă de viitorul copiilor noștri ei stau cu căciula in mână și în genunchi să primească ordine de la mUE și apoi să le aplice pe turma care îi votează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate