vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATECazul Bjoza | Senatorul Sorin Lavric șterge pe jos cu premierul Cîțu:...

Cazul Bjoza | Senatorul Sorin Lavric șterge pe jos cu premierul Cîțu: Liberalul și-a vîndut umbra și și-a ipotecat sufletul. Cînd îl voi întîlni în Senat, voi trece pe lîngă el ca pe lîngă un abur fără consistență morală

Senatorul AUR Sorin Lavric nu-l iartă pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Octav Bjoza.

Într-o postare recentă, senatorul îl acuză pe Florin Cîțu de faptul că „și-a vândut umbra și și-a ipotecat sufletul”. Prin demiterea venerabilului Octav Bjoza, Florin Cîțu „a săvîrșit o dublă greșeală: a jignit victimele comunismului și a maculat simbolurile morale ale României postcomuniste. Fiindcă Octav Bjoza este în egală măsură victimă și deopotrivă simbol”.

„Lui Florin Cîțu gafa de a-l demite pe Octav Bjoza i se va întoarce cu vîrf și îndesat. Premierul a săvîrșit o dublă greșeală: a jignit victimele comunismului și a maculat simbolurile morale ale României postcomuniste. Fiindcă Octav Bjoza este în egală măsură victimă și deopotrivă simbol.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dar Florin Cîțu, imatur în privința reperelor istorice, nu a intuit rezonanța de avalanșă a gestului său. A acționat la comandă, fără a reflecta o secundă la consecințe. Acum va avea de suportat un val de contestări de pe urma cărora nu-și va mai reveni. Se va clătina sub apăsarea propriei pripeli.

Un imberb jignind venerabila castă a deținuților politici. Nu e de ici de acolo să rămîi în istorie drept cel care l-a executat pe Octav Bjoza. Sunt sigur că premierul nu și-a dat seama cu cine se pune. Românii nu-l mai percep de mult pe Bjoza ca pe un om, ci ca pe o cauză. De această cauză și-a bătut joc un premier necopt într-ale istoriei.

Povara gafei o va purta chiar după ce va înceta să mai fie premier. Mazilit, Bjoza a crescut exponențial sub unghi simbolic, iar Cîțu, mazilindu-l, s-a dus în jos. Liberalul și-a vîndut umbra și și-a ipotecat sufletul. Cînd îl voi întîlni în Senat, voi trece pe lîngă el ca pe lîngă un abur fără consistență morală. Mă întreb cum vor înghiți liberalii gafa colegului de partid”, a reacționat Sorin Lavric.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. Petiţia pentru repunerea lui Octav Bjoza în funcţie a depăşit 2000 de semnături, spre surpriza multora. Mai rar însă o petiţie cu atâtea recursuri la formula: “Semnatarul a decis sa nu afișeze numele pe internet”, semn de mare prudenţă. Poate şi de aceea, în afara unor iniţiatori previzibili, sunt foarte rare numele de scriitori, artişti, gazetari sau istorici. Intelectualii de carieră îşi păzesc CV-ul, fiindcă memoria computerelor nu uită niciun gest.

  2. Dar ce domnule Lavric, nu a adus alti oameni de seama? Cu concursul US(S)R, bineinteles..

    Cucoana de la Sexul vs Barza si o alta cucoana care s-a luptat cu Referendumul? Nu sunteti obiectiv….

  3. am fost și eu liberal in plan teoretic, știții voi – piață liberă, proprietate, stat minim etc. pana amrealizat că lucrurile astea sunt posibile doar pe fondul unei natiuni puternice, cu o cultură natională omogenă și solidă. Liberalii profită de aceste avantaje prealabile și desconsideră valorile și tradiția fără să realizeze că in lipsa acestora liberalizarea demolează societatea.

    așa și Câțu, bancher care vede doar lumea banilor și ia de bună libertatea pentru care Octav Bjoza a făcut inchisoare. Liberalul nu stie aceste lucruri, el a primit un telefon de la știm noi cine și s-a executat, nu contează simbolurile și demnitatea.

    bravo d-lui Lavric!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE