ACTUALITATEPS Ignatie, Episcopul Hușilor: Pentru bătrânii noștri de odinioară, Crăciunul era un...

PS Ignatie, Episcopul Hușilor: Pentru bătrânii noștri de odinioară, Crăciunul era un eveniment cu care se simțeau contemporani

Bătrânii noștri de odinioară trăiau într-o altă dimensiune evenimentul venirii Fiului lui Dumnezeu printre oameni, pentru ei Crăciunul fiind un eveniment cu care se simțeau contemporani, a spus, sâmbătă, PS Ignatie, la finalul concertului tradițional de colinde al Episcopiei Hușilor.

„Bătrânii noștri de odinioară trăiau într-o altă dimensiune evenimentul venirii Fiului lui Dumnezeu printre oameni.

Pentru cei de demult nu era numai o noapte «magică», festivă. Nu era doar un moment de bucurie al familiei, ci era ceva mai mult decât atât, fapt ce transpare din conținutul colindelor.

Pentru ei, Crăciunul era un eveniment cu care se simțeau contemporani.

De aceea auzim în colindele noastre: «Astăzi S-a născut Hristos…» sau, în condacul Nașterii auzim «Fecioara astăzi…».

Unii pot afirma că este vorba de un prezent istoric, însă este vorba de ceva mai mult.

Oamenii aveau conștiința, la modul cât se poate de concret, că ei sunt contemporani cu evenimentul Nașterii, că sunt martori ai acestuia.

Să simțim că suntem martori ai acestui eveniment, Hristos așteaptă să se nască în inima noastră!”, a spus PS Ignatie, Episcopul Hușilor.

În seara zilei de sâmbătă, 19 decembrie 2020, a avut loc, în curtea Catedralei Episcopale din Huși, concertul tradițional de colinde „Bun ești, Doamne, bun!”, organizat cu binecuvântarea și în prezența Părintelui Episcop Ignatie. Ca în fiecare an, Părintele Episcop Ignatie a interpretat două colinde tradiționale și a răsplătit cu daruri pe toți colindătorii și pe toți copiii prezenți.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...