ACTUALITATECazul bebelușului de la Suceava | Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei:...

Cazul bebelușului de la Suceava | Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei: Cei care l-au condamnat pe preotul respectiv ar trebui să ofere acum o reacție

Cazul bebelușului din Suceava care a murit după botez a format valuri puternice de critci aspre la adresa Bisericii și asupra modului în care se săvârșește taina botezului. Raportul medico-legal consemnează faptul că copilul născut prematur și nevaccinat suferea de o pneumonie severă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis presei reacția sa, la scurt timp după publicarea concluziei medicilor legiști.

„Poate ca cei ce s-au grăbit să-l rastigneasca public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui sa ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț. Un om, cleric sau nu, care trece printr-un oprobriu public fără sa fie vinovat, cred că merită gestul minimal al unei firești reabilitări.”, a declarat Vasile Bănescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Părinții bebelușului nu s-au liniștit, nefiind mulțumiți cu rezultatul raportului medico-legal. Aceștia îl vor contesta și vor depune plângere împotriva medicilor ce l-au semnat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...