ȘTIRICazul bebelușului de la Suceava | Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei:...

Cazul bebelușului de la Suceava | Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei: Cei care l-au condamnat pe preotul respectiv ar trebui să ofere acum o reacție

Cazul bebelușului din Suceava care a murit după botez a format valuri puternice de critci aspre la adresa Bisericii și asupra modului în care se săvârșește taina botezului. Raportul medico-legal consemnează faptul că copilul născut prematur și nevaccinat suferea de o pneumonie severă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis presei reacția sa, la scurt timp după publicarea concluziei medicilor legiști.

„Poate ca cei ce s-au grăbit să-l rastigneasca public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui sa ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț. Un om, cleric sau nu, care trece printr-un oprobriu public fără sa fie vinovat, cred că merită gestul minimal al unei firești reabilitări.”, a declarat Vasile Bănescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Părinții bebelușului nu s-au liniștit, nefiind mulțumiți cu rezultatul raportului medico-legal. Aceștia îl vor contesta și vor depune plângere împotriva medicilor ce l-au semnat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate