joi, februarie 29, 2024
ȘTIRICazul bebelușului de la Suceava | Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei:...

Cazul bebelușului de la Suceava | Reacția purtătorului de cuvânt al Patriarhiei: Cei care l-au condamnat pe preotul respectiv ar trebui să ofere acum o reacție

Cazul bebelușului din Suceava care a murit după botez a format valuri puternice de critci aspre la adresa Bisericii și asupra modului în care se săvârșește taina botezului. Raportul medico-legal consemnează faptul că copilul născut prematur și nevaccinat suferea de o pneumonie severă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis presei reacția sa, la scurt timp după publicarea concluziei medicilor legiști.

„Poate ca cei ce s-au grăbit să-l rastigneasca public pe preotul respectiv înainte de pronunțarea rezultatelor oricărei anchete și au cerut, neștiind ce cer, schimbarea ritualului Botezului, ar trebui sa ofere acum o reacție. O reacție a bunului-simț. Un om, cleric sau nu, care trece printr-un oprobriu public fără sa fie vinovat, cred că merită gestul minimal al unei firești reabilitări.”, a declarat Vasile Bănescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Părinții bebelușului nu s-au liniștit, nefiind mulțumiți cu rezultatul raportului medico-legal. Aceștia îl vor contesta și vor depune plângere împotriva medicilor ce l-au semnat.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE