joi, mai 23, 2024
EDUCAȚIECaz unic în Europa: copiii din România sunt singurii care sunt obligați...

Caz unic în Europa: copiii din România sunt singurii care sunt obligați să poarte mască și la ora de sport. Situația pe țări

Elevii din România care s-au întors la școală pe 8 februarie trebuie să poarte masca inclusiv la ora de sport, caz unic în Europa.

În țările din Uniunea Europeană copiii nu trebuie să poarte mască la ora de educație fizică. În Franța, însă, organizarea orelor de educație fizică este permisă doar în aer liber, în timp ce în Cehia nu se fac orele de sport.

Conform reglementărilor actuale, copiii, cu excepția preșcolarilor, trebuie să poarte masca de protecție în permanență în timp ce se află în școală, implicit și la orele de sport.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Ministerul Educației a formulat mai multe propuneri pentru modificarea ordinului comun cu regulile în școli, una dintre acestea vizând desfășurarea orelor de educație fizică:

„Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri. Sporturile de echipă se recomandă a fi evitate. Atunci când este posibil, se recomanda organizarea orelor de educație fizică doar în aer liber (nefiind obligatorie purtarea măștii). Purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de efectuare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, precum și după finalizarea orei de educatie fizică”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că masca nu trebuie purtată în timpul orei de educație fizică, deși inițial spusese că trebuie purtată la toate orele, cedând la insistențele Ministerului Sănătății.

Care este situația în alte state europene, conform Hotnews:

Austria – purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, dar poate fi recomandată în cazurile în care este necesar.

Belgia – purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Bulgaria – purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Cehia – nu se organizează ore de educație fizică.

Estonia – purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Finlanda – purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie.

Franța – organizarea orelor de educație fizică este permisă doar în aer liber, nefiind obligatorie purtarea măștii.

Italia – regiunea Veneto: purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică este obligatorie pentru activitățile desfășurate în interior. Elevii pot renunța la mască numai dacă este menținută constant o distanță fizică de cel puțin 2 metri. Este așteptată o recomandare în acest sens din partea Ministerului Educației, iar regiunile vor decide asupra modalităților concrete în care aceasta va fi aplicată.

Luxemburg – purtarea măștii este obligatorie pentru copiii cu vârsta mai mare de 6 ani care se deplasează către și de la locul de desfășurare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, dar nu și în timpul orelor de educație fizică.

Slovenia – purtarea măștii este obligatorie pentru copiii care se deplasează către și de la locul de desfășurare a activităților fizice, în vestiare și până la momentul începerii orei de educație fizică, dar nu și în timpul orelor de educație fizică. Sunt deschise doar școlile din învățământul primar.

Spania – legea stabilește excepția de a nu purta o mască atunci când se orele de educație fizică se practică individual și în aer liber sau când, ca urmare a naturii activităților, utilizarea unei măști este incompatibilă. În exercitarea competențelor lor, comunitățile autonome pot impune condiții mai restrictive și stabilit propriile reglementări în acest sens.

Suedia – purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie. (Notă: Datele au fost centralizate de către Ministerul Educației).

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE