duminică, aprilie 21, 2024
EDUCAȚIECopiii, obligați să poarte masca la ora de sport de către Ministrul...

Copiii, obligați să poarte masca la ora de sport de către Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Profesor: Știți ce e în masca unui elev după 2-3 ore de purtat?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că elevii care participă la cursuri în scenariul verde vor purta masca de protecţie inclusiv la orele de educaţie fizică, el explicând că aceasta este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar, transmite News.ro.

„Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii să se desfăşoare cu masca”, a afirmat ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus, întrebat fiind cum se vor desfăşura orele de educaţie fizică.

El a explicat că ordinul de ministru pe care l-a dat cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor „a încercat să acopere toate situaţiile posibile şi să fie foarte clar”, iar unul dintre subiectele de discuţie a fost şi cel privind desfăşurarea orelor de sport. Dar decizia finală i-a aparținut Ministrului Sănătății.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

„Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Conform unor informații din presă, Ministrul Vlad Voiculescu dorea să impună purtarea obligatorie a măștii și pentru copiii sub 5 ani, dar Sorin Cîmpeanu s-a opus.

Culmea este că între excepțiile instituite de autorități la purtarea măștii în exterior pentru adulți este aceea în care se fac exerciții fizice.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Un cadru didactic bucureștean, Oana Moraru, arăta ce se găsește în masca unui copil după câteva ore de purtare și de joacă.

„E bine totuși să meargă niște medici, oameni de știință…ceva…la o școală oarecare și să se uite ce e în masca unui copil de 6-9 ani după 2-3 ore de purtat la clasă, mers pe holuri, la baie, jucat un pic afară, vorbit cu prietenii etc.
Eu m-am uitat, că a trebuit să le amintim să și le schimbe și m-am lămurit: transpirație, muci, salivă, adică toate chestiile unui copil normal adunate bine la un loc, respirate și re-respirate pentru nu știu câtă vreme și cu nu știu ce impact, că nu sunt specialist.

Până atunci însă, de-abia aștept la postarea asta comentariile pline de ură, inteligență, atotcunoaștere, zeflemea, dispreț, recomandări, învățăminte, aluzii, acuze și alți muci d-ăștia ai conștiinței voastre de feisbuc”, a scris profesoara acum câteva luni.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE