ACTUALITATECarnea de la porcii crescuți în gospodărie, interzisă la comercializare. Porcii se...

Carnea de la porcii crescuți în gospodărie, interzisă la comercializare. Porcii se pot vinde doar cu aviz sanitar-veterinar

Vânzarea porcilor se poate face numai cu aviz de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova, fiind interzisă la comercializare carnea provenită de la porcii crescuți în gospodării, transmite Observatorulph.ro.

Anunțul a fost făcut de Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, care susține că această măsură, luată pentru prevenirea extinderii pestei porcine, este în vigoare „de mai mulți ani”.

„Din cauza pestei porcine africane, pentru prevenirea extinderii bolii, la fel ca în anii trecuți, carnea de porc din gospodării nu poate fi destinată vânzării, iar vânzarea porcilor din gospodării se poate realiza numai cu avizul DSVSA”, a precizat Mihai Terecoasă.

Acesta a precizat că în caz contrar, animalul poate fi confiscat.

„Proprietarii de porci își pot sacrifica în continuare animalele în gospodării. Dacă porcii nu prezintă semne de boală nu este necesară prezența medicului veterinar, însă rămâne obligatoriu examenul pentru trichină după sacrificarea animalului. În cazul în care porcul este bolnav este necesar să se apeleze la medicul veterinar.

În Prahova vor funcționa 57 de centre de examinare pentru trichină”, a mai anunțat șeful DSVSA Prahova, potrivit sursei citate.

În Prahova sunt active 4 focare la Fulga, care nu pot di închise după ce au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană în Ilfov și în Ialomița, un focar la Mizil, două focare la Vărbilău și un focar la Nistorești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite