ACTUALITATEA sosit sezonul grătarelor! Iată care sunt cele 4 tipuri de grill-uri...

A sosit sezonul grătarelor! Iată care sunt cele 4 tipuri de grill-uri ideale pentru gătitul în aer liber! (P)

Primăvara este momentul perfect pentru a te asigura că ai toate cele necesare pentru un sezon plin de experiențe culinare inedite. Dacă nu deții deja un grătar, ia aminte că nu toate sunt create egal. Deși multe dintre ele par similare, prețurile și calitatea lor pot varia. Pentru a face cea mai potrivită alegere, află în acest articol care sunt specificațiile celor mai populare tipuri de grătar!

Iată care sunt cele mai bune grătare pentru prepararea în aer liber a mâncărurilor preferate

  • Grătarul pe gaz

Grătarul pe gaz poate funcționa fie cu propan îmbuteliat, fie cu gaze naturale de la furnizor. Majoritatea grătarelor de acest gen sunt proiectate pentru propan, dar pot fi transformate în gaz natural destul de ușor, diferențele dintre cele doua metode nefiind foarte diferite. Este ideal pentru persoanele care doresc să aprindă rapid grătarul și să gătească preparatele favorite, fără a fi necesară o curățare minuțioasă după utilizare, spre deosebire de cel pe cărbune. Dacă stai la curte și nu ai prea mult spațiu, dar dorești să ai un grill pe gaz mereu la îndemână, câteva idei pentru montarea grătarului îți pot fi foarte de folos pe termen lung, atât din punct de vedere al funcționalității, cât și estetic. De pildă, poți integra grătarul în spațiul destinat foișorului sau lângă un perete al casei care nu are ferestre. 

  • Grătarul pe cărbuni

Cel mai popular model din România, grătarul pe cărbuni se aprinde prin intermediul unor brichete speciale, care oferă puterea de foc pentru gătit. Un grătar de acest gen este recomandat celor care doresc să obțină aroma afumată specifică pentru alimentele gătite. Deși pregătirea durează mai mult decât alte metode, grătarul pe cărbuni are în spate un întreg ritual de preparare, foarte îndrăgit de români. Dacă dorești să păstrezi tradiția, dar și să ai parte de un instrument durabil, consultă oferta de grătare de grădină de pe Homelux.ro și alege modelul care ți se potrivește!

  • Grătarul electric

Grătarele de acest tip sunt alimentate cu electricitate și gătesc carnea și legumele folosind plăci încălzite. Sunt disponibile în două variante – indoor și outdoor. Grătarul electric de interior este unul dintre cele mai populare modele, fiind folosit îndeosebi de către persoanele care locuiesc la bloc sau în zone în care grătarul tradițional este interzis prin lege. Dezavantajul unei astfel de metode de gătit este ca nu reprezintă un înlocuitor pentru grătarul tradițional, aroma afumată fiind aproape pierdută în cazul alimentării cu electricitate. 

  • Grătarul portabil 

Aceste grătare pot fi de două tipuri, în funcție de combustibilul folosit – propan sau cărbune, și au avantajul, datorită mărimii, de a fi transportate foarte ușor dintr-o locație în alta. Sunt ideale pentru activitățile care necesită deplasare, precum excursiile la munte sau un picnic în pădure. O altă variantă pentru călătorii este grătarul de unică folosință, care vine sub formă de kit și este foarte util pentru cantități mici de mâncare. 

Așadar, pentru a găsi cel mai bun grătar pentru bugetul și nevoile tale, este important să te informezi cu privire la diferitele tipuri disponibile pe piață, precum și la materiale utilizate pentru a le asambla. Doar astfel poți avea parte de o experiență plăcută și preparate ca la carte!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...