duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATECarantinare graduală: Magazinele ar putea fi închise la ora 16:00, iar circulația...

Carantinare graduală: Magazinele ar putea fi închise la ora 16:00, iar circulația restricționată după ora 20:00 în weekend

Conform unor surse citate de Digi24, în România ar urma să se instaureze o nouă restricție pentru zilele de weekend, în urma convocării Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) de joi, 25 martie. Aceasta prevede închiderea tuturor magazinelor la ora 16:00 și restricționarea circulației după ora 20:00.

Despre opțiunile guvernanților a vorbit marți seara, Raed Arafat.

Întrebat dacă este de acord să fie impuse măsuri suplimentare și eventual o carantină prelungită pe timp de noapte, acesta și-a exprimat acordul cu astfel de măsuri, menționând de o așa-zisă eficacitate a restricțiilor radicale în alte țări europene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18:00 în Franța, de la 21:00 în alte țări, iar la noi la 22:00. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului. (…) Noi nu am fost adepții unor măsuri dure, unor măsuri radicale, dar nici nu putem să stăm să vede cum unii încalcă regulile sau nu respectă regulile și cum spitalele sunt pline cu pacienți.”, declară șeful DSU, Raed Arafat.

Acum nu multă vreme, restricționarea circulației era în vigoare după ora 23:00. Apoi, a fost redusă recent la ora 22:00 și se pare că tocmai acum, când ne apropiem de Înviere și de sărbătorile pascale, guvernanții își propun să instaureze o carantină și mai aspră, gradual.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. După ce Iohannis și-a făcut guvernul meu, SRI-ul meu, SIE-ul meu, DNA-ul meu ș.a.m.d… și când credea c-a scos-o la capăt, “ghinion”: puterea este dată, fără drept de apel, de către “Fratele cel mare” în mâinile lui Arafat. Păi mai Klausică, să nu-ți bagi picioarele (Doamne, iartă-mă) în mizeria asta de masonerie și în “taina fărădelegii”?! Acum pe bune… Greu să fii și mason; are și viața asta de mason deziluziile ei, totuși…

  2. Nu sunt de acord cu interzicerea circulației după ora 20:00. Pentru că zecile de mii de bucureșteni care merg la munte să-și strige nemulțumirea la adresa guvernanților de sus, se întorc de la miting duminică seara. Și știe oricine că pe DN1, zecile de mii de mașini cu bucureștenii întorși de la protest, stau în coloană și merg încet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE