miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATECancelarul Angela Merkel: Vor exista restricţii până când 70% din populaţie se...

Cancelarul Angela Merkel: Vor exista restricţii până când 70% din populaţie se va imuniza, comparativ cu 0,8% în prezent

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, duminică, că restricțiile sanitare impuse în Germania în contextul pandemiei se vor păstra până când 70% din populaţie va avea imunitate la coronavirus, transmite EFE, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în Germania, s-au infectat până în prezent circa 660.000 de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ 0,8% din populaţie. Merkel a recunoscut că unele dintre măsurile introduse în noiembrie sunt „amare şi dure”.

„Ştim de la alte epidemii că virusul a fost mai mult sau mai puţin învins când între 60% sau 70% din populaţie a avut imunitate, fie pentru că (oamenii) s-au vindecat, fie pentru că au fost vaccinaţi. Atunci pot fi ridicate toate restricţiile. Până atunci trebuie să trăim cu unele restricţii impuse de virus”, a explicat Merkel.

Cancelarul german nu a indicat niciun orizont de timp cu privire la ridicarea restricţiilor, dar şi-a exprimat speranţa că “în curând” primele vaccinuri vor fi autorizate.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE