ACTUALITATE Atac la Biserica Notre-Dame de la Nisa: un atacator a ucis două...

Atac la Biserica Notre-Dame de la Nisa: un atacator a ucis două persoane după ce a strigat Allahu Akbar

Un bărbat înarmat cu o armă albă a ucis, joi, două persoane – un bărbat și o femeie – și a rănit mai multe altele, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa, după care a fost arestat, informează presa franceză.

Potrivit unei surse neoficiale, citate de Profit.ro, una dintre victime a fost decapitată, iar cealaltă a fost strangulată – o informație neconfirmată în mod oficial, relatează Le Figaro.

O echipă de geniști s-a dus la fața locului, iar explozii s-au auzit în cartier, unde s-a detonat un colet suspect.

Autoritățile franceze vorbesc despre un atentat terorist.

„După ce am discutat cu Christian Estrosi la telefon, am prezidat o reuniune de cirză la Ministerul de Interne”, a anunțat pe Twitter ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin.

Primarul Nisei Christian Estrosi s-a dus la fața locului.

„Confirm că totul sugerează un atentat terorist la Bazilica Notre-Dame”, a anunțat tot pe Twitter primarul orașului. Conform acestuia, atacatorul a strigat „Allahu Akbar”, (Dumnezeu e Mare – strigătul specific islamului – n.r.) înainte de atac, dar și după ce a fost reținut de polițiști.

Bazilica Notre-Dame se află pe bulevardul Jean Médecin, în centrul Nisei. Acesta este al doilea atac motivat de teme islamice, după decapitarea unui profesor de istorie din Paris

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 8.312 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate