miercuri, aprilie 17, 2024
ȘTIRICamera Deputaților a RESPINS proiectul privind parteneriatul civil între homosexuali susținut de...

Camera Deputaților a RESPINS proiectul privind parteneriatul civil între homosexuali susținut de USR-PLUS. AUR și PSD împotrivă, PNL împărțit

Camera Deputaților a respins, marți, propunerea legislativă privind parteneriatul civil. S-au înregistrat 229 voturi pentru respingerea proiectului, 57 împotrivă și 6 abțineri. Proiectul parteneriatului civil între cuplurile homosexuale a fost inițiat și susținut de USR-PLUS, refuzat total de AUR și PSD, în timp ce în cadrul PNL părerile sunt împărțite, informează Agerpres, citat de Rost.

Proiectul avea ca obiect de reglementare stabilirea regimului juridic al parteneriatului civil, prin instituirea principiilor, a efectelor încheierii acestora, precum și a procedurilor ce urmează a fi aplicate de organele competente în privința încheierii și încetării parteneriatelor civile.

„Ni se spune că natalitatea ar fi în pericol dacă nu adoptăm parteneriatul civil. Natalitatea este distrusă și de acest concept prin care familia tradițională este bagatelizată, lovită, distrusă în mod sistematic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această inițiativă are scopul de distrugere a familiei tradiționale. Trebuie să păstrăm familia tradițională, este copyright-ul nostru.”, a precizat deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, Ilie Alin Coleșa.

Din partea Partidului Social Democrat, deputatul Dumitru Coarnă a explicat de ce formațiunea sa este împotriva acestui proiect.

„Nu este prioritar pentru societatea românească o discuție de acest tip. Din perspectivă religioasă, familia se întemeiază între un bărbat și o femeie. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe principalele probleme: criza sanitară.”, a precizat deputatul social-democrat.

Gabriel Andronache (PNL) a precizat că în cadrul grupului există opinii divergente cu privire la acest subiect, dar votul va fi pentru respingerea propunerii legislative din „motive tehnice”.

„Inițiatorul a semnat alte inițiative având același obiect de reglementare care sunt în așteptare. Mai sunt 3 inițiative. Strict din această perspectivă tehnică, susținem respingerea.”, a spus domnul Andronache.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De partea cealaltă, USR-PLUS a insinuat că dacă acest proiect nu se aprobă, am fi „codașii Europei”.

„USR-PLUS este pentru parteneriatul civil! Hai să ne revenim, să fim în UE! De ce să fim codașii Europei? USR-PLUS este pentru reglementarea parteneriatului civil, pentru că România trebuie să fie o țară care se dezvoltă”, a afirmat deputatul USR-PLUS, Simina Tulbure.

Deputații au mai respins, marți, alte șapte proiecte, printre care propunerea legislativă care prevede înființarea Institutului de Politici Parlamentare, Parlamentarism și Proceduri Legislative, sub coordonarea Parlamentului, sau cea care prevede crearea spațiilor destinate colectării, depozitării și evacuării separate pe fracții a deșeurilor menajere, în clădirile cu mai multe locuințe.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE