ACTUALITATECalendarul zilei 23 septembrie: Zămislirea Sf. Proroc Ioan Botezătorul

Calendarul zilei 23 septembrie: Zămislirea Sf. Proroc Ioan Botezătorul

Zămislirea Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul este prăznuită de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe pe 23 septembrie.
Iată ce scrie despre această sărbătoare siteul Calendarul Ortodox:
Dumnezeiasca Zămislire a Sfântului Proroc Ioan Botezătorul a fost binevestită de dumnezeiescul Arhistrateg Gavriil care îi spune proorocului Zaharia faptul că rugăciunea să a fost ascultată. Astfel, din această s-a aflat mai devreme dumnezeiască și fecioreasca naștere a Preacuratei Născătoare de Dumnezeu, și anume pentru minunea și a bătrâneților și a sterpiciunii Elisabetei.
Când bunul Dumnezeu se pregătea a-l trimite pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos să se pogoare din înaltul Cerului pentru a fi zămislit în chip feciorelnic în sânul Născătoarei de Dumnezeu Fecioara, dori să vestească această minune.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mai mult, Arhanghelul Gavriil îi vestește lui Zaharia, în timp ce slujea la templu, că soția să Elisabeta, înaintată în vârstă fiind, va naște un fiu pe care îl va chema Ioan. Nașterea Inaintemergătorului s-a petrecut cu șase luni înainte că Mântuitorul nostru Iisus Hristos să se nască.
Văzându-l pe Înaintemergător, Zaharia fu cuprins de spaima însă Îngerul îl linișți după ce îi spuse: „Nu-ti fie teamă, Zaharie, rugile tale au fost ascultate, și femeia ta Elisabeta îți va dărui un fiu pe care îl vei numi Ioan. Vei avea multă bucurie și veselie, și mulți se vor bucură de nașterea lui. Căci el va fi mare în față Domnului, și se va umple de Duhul Sfînt încă din sînul mamei sale” (Luca 1, 13-15).
https://www.youtube.com/watch?v=EE13Pa2isMo
Însă Zaharia era bătrân, și la fel era și femeia lui. Tocmai de aceea acesta se îndoi Zaharia de cuvintele rostite de Înger cum că acolo unde Dumnezeu voiește, rânduiala firii poate fi biruită. Tocmai de aceea Arhanghelul Gavriil îl înștiința că pentru necredința de care a dat dovadă dar și pentru a învață cum să folosească graiul doar pentru a-l preamari pe Hristos, acesta va rămâne mut până când pruncul se va naște.
În această zi se mai face și pomenirea Cuvioaselor Xantipa și Polixenia.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate