ACTUALITATESorin Cîmpeanu propune ca profesorii debutanți să fie plătiți la nivelul salariului...

Sorin Cîmpeanu propune ca profesorii debutanți să fie plătiți la nivelul salariului mediu pe economie pentru a „ridica prestigiul” profesiei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, propune ca profesorii debutanți să fie plătiți la nivelul salariului mediu pe economie, pentru ca nivelul de pornire în carieră să fie motivant, informează Agerpres.

„Deși am susținut și susțin în continuare punctual obligația de plată a diferențelor salariale, o anumită parte a fost plătită, alta a fost prorogată. (…) Susțin ca salarizarea profesorilor debutanți să se facă la nivelul salariului mediu pe economie, apoi salariul să crească în funcție de avansul în cariera didactică și de calitățile demonstrate ale fiecărui cadru didactic, dar trebuie să începem de la un nivel motivant.

Profesori pregătiți vom putea avea doar în momentul în care vom reuși să le dăm prestigiul profesiei de dascăl, în care vom reuși să le redăm statutul social corelat cu importanța despre care spunem cu toții întotdeauna că o acordăm educației la nivel declarativ.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această schimbare va fi făcută de experți în științele educației și de experți pe fiecare dintre aceste discipline. Nu voi dori să mă pronunț, să intru în interiorul vreunei discipline pentru care ministrul nu are competențe”, a declarat ministrul Cîmpeanu, miercuri, după ce a participat la evenimentul „Starea Națiunii: Nivelul literației digitale în România”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că în proiectul noii legi a educației este prevăzută și creșterea ponderii curriculumului la decizia școlii, precizând că planurile-cadru vor fi schimbate radical din septembrie 2023.

Deși vorbește despre respectul care trebuie acordat profesorilor și educației, în general, ministrul spunea, în urmă cu puțin timp, că elevii nu vor mai da teste pe hârtie, ci pe tablete. Mai mult, că rolul profesorului va fi diminuat: el va deveni, în loc de dascăl, un „facilitator către nenumăratele resurse de pe internet”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, educația va evolua mult mai mult către digital, dar profesorii nu vor putea fi niciodată înlocuiți. Profesorii vor avea rolul determinant în școală, pentru că am înțeles că există și această teamă (…).

La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas”, a spus Cîmpeanu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Totodată, ministrul Educației a anunțat că va introduce o lege prin care se va interzice profesorilor să ofere meditații copiilor de la clasă, considerând că acest lucru este „de bun simț” și invocă în sprijinul său proiectul „România Educată”, al lui Klaus Iohannis.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. eu propun sa punem un ministru al educatiei care chiar vrea sincer sa educe copiii spre bine, nu un obosit care doar executa ordinele ocultei din afara si din interior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate