ACTUALITATEAtena | Protest împotriva vaccinului anti-Covid, cu mii de oameni fluturând steaguri...

Atena | Protest împotriva vaccinului anti-Covid, cu mii de oameni fluturând steaguri ale Greciei și cruci de lemn: „Ia-ți vaccinurile și pleacă de aici”

Peste 5.000 de manifestanți anti-vaccin, unii dintre aceștia fluturând steaguri grecești și cruci de lemn, s-au adunat miercuri la Atena pentru a se opune programului de vaccinare obligatorie împotriva Covid din Grecia, potrivit euronews.

„Ia-ți vaccinurile și pleacă de aici!”, scandau protestatarii, cerând demisia actualului premier, Kyriakos Mitsotakis și rezistând opoziției ample făcute de forțele de ordine.

Protestul de miercuri a fost cea mai mare manifestație de opoziție. Un sondaj recent realizat de Pulse pentru Skai TV a constatat că majoritatea grecilor au spus că se vor vaccina, iar majoritatea sunt în favoarea vaccinării obligatorii pentru unele segmente ale populației.

Aproximativ 41% dintre greci sunt complet vaccinați. Luni, guvernul a ordonat vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din domeniul sănătății și a personalului căminelor de îngrijire medicală. Totodată, în localuri și centre comerciale nu se mai putea intra fără certificatul Covid, care se obține ori prin vaccinare ori prin testare periodică (contra cost).

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Fiecare persoană are dreptul de a alege. Alegem ca guvernul să nu aleagă pentru noi.”, a declarat Faidon Vovolis, cardiolog, care a pus sub semnul întrebării cercetările științifice în jurul măștilor și al vaccinurilor și a condus mișcarea „Free Again”, care a convocat protestul. Vovolis a spus că a înființat grupul ca răspuns la „măsurile dure” ale guvernului pentru a conține virusul.

Protestele sunt destul de frecvente în Grecia și au existat mai multe în ultimele luni cu privire la chestiuni care variază de la o nouă lege a muncii la cea mai recentă campanie militară israeliană pe Gaza.

Măsuri asemănătoare au fost anunțate recent și în Franța, unde președintele Emmanuel Macron a introdus vaccinarea obligatorie pentru anumite persoane și accesul restricționat de acest certificat Covid în foarte multe spații publice.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...