marți, aprilie 16, 2024
ȘTIRIEmmanuel Macron anunță că de acum intrările în spitale, restaurante, teatre sau...

Emmanuel Macron anunță că de acum intrările în spitale, restaurante, teatre sau mall-uri vor fi condiționate de un certificat Covid: vaccin sau test obligatoriu

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că oricine va intra într-un restaurant, cafenea, centru comercial, spital sau ia un tren pe distanțe lungi în Franța va trebui să prezinte un permis special de sănătate Covid, începând cu luna august, informează The Guardian.

Același permis de sănătate – care arată că o persoană a fost vaccinată sau a făcut recent un test negativ Covid – va fi necesar în mod similar pentru oricine cu vârsta de peste 12 ani pentru a intra într-un cinematograf, teatru, muzeu, parc tematic sau centru cultural încă din 21 iulie, a precizat șeful statului francez, în încercarea de a convinge mai mulți francezi să se vaccineze.

„Ați înțeles – vaccinarea nu este imediat obligatorie pentru toată lumea, dar vom extinde permisul de sănătate la maxim, pentru a vă împinge un număr maxim de persoane să meargă și să se vaccineze.”, a declarat Macron.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Președintele Franței a anunțat, de asemenea, vaccinări obligatorii împotriva Covid-19 pentru lucrătorii din asistența medicală și din casele de bătrâni. Controalele de vaccinare pentru acești lucrători vor începe în septembrie, aplicându-se sancțiuni și amenzi celor ce nu se vaccinează.

Vaccinarea va fi obligatorie, de asemenea, pentru toți voluntarii sau personalul ce se află în contact cu persoanele vârstnice sau vulnerabile din casele lor, inclusiv ajutoarele la domiciliu.

„Situația este sub control, dar dacă nu acționăm acum, numărul cazurilor va crește semnificativ și va duce la o creștere a spitalizărilor.”, a spus el.

Franța a vaccinat aproximativ 40% din populația sa, iar vaccinurile sunt disponibile pe scară largă pentru oricine are vârsta de peste 12 ani. Macron a spus că sunt îndeajuns de multe doze și i-a îndemnat pe francezi să-și îndeplinească „datoria civică” de a se vaccina- care ar fi recunoscut cu mai multe libertăți – în timp ce guvernul ar „pune restricții asupra celor nevaccinați, mai degrabă decât asupra tuturor”, a spus Emmanuel Macron.

Din toamnă, testele Covid-19, care au fost gratuite până acum, vor trebui plătite. Vor fi scutiți de plată doar cei care primesc o recomandare scrisă de la medic. Președintele francez a spus că acest fapt este pentru a încuraja vaccinarea, în loc de testare multiplă.

Anunțurile lui Macron reprezintă o schimbare radicală de direcție pentru autoritățile franceze după câteva luni de relaxare treptată a restricțiilor.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Italia a făcut vaccinarea împotriva Covid-19 obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății și farmaciști. În Danemarca, restaurantele și evenimentele publice necesită un permis digital care să arate că titularul a fost complet vaccinat sau a avut un test negativ recent. Unele land-uri germane necesită același lucru pentru restaurante.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Macrou va fi linșat de francezi…are chef de o revoluție ca în 1789, se joaca cu chibritul pe lângă benzinărie nea Macrou…

  2. Ce se intampla daca X sau Y au chiar covid? Nu mai pot fi deloc tratati in spitalele din Franta, nefiind nici intepati/inveninati, nici cu test negativ (daca au covid ei sunt pozitivi)?
    Observ ca “trendul” exista si in Romania, la unii medici de familie, care REFUZA SA TRATEZE PACIENTII nevaccinati – automat refuza orice pacient covid.
    Care e ideea? Isi “selecteaza clientela” precum cluburile de noapte?!
    Da, ar fi o idee super sa NU mai plateasca impozite cei care nu pot folosi serviciile de sanatate! Daca va spun cat platesc eu lunar la CASS… (conform fluturasului de salariu) Daca inmultiti asta cu 80% nevaccinati in Romania, rezulta “NEBANUITE SUCCESURI”!!

  3. incearca in valuri modalitati de control. le vor valuri pana cand omenirea va accepta intr-o forma sau alta segregarea si controlul. somnul ratiunii naste monstri.

  4. In contextul in care nevaccinatii sunt exclusi din societate de ce ar mai plati impozite statului neo fascist?Ca doar spitalele publice si trenurile functioneaza si cu impozitele astora.Derbedeii dracului.Presa nu intreaba,nu intreaba ,e tacuta ca pestele ca doar de asta incaseaza taxa pe milogii covidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE