Manifestația din 1 martie a lovit la orgoliu „bula progresistă”, blocată pentru o scurtă perioadă în stare de perplexitate.
Pe fondul „trezirii” nervoase care curge prin bulă de la oprirea programului USAID încoace, demonstrația suveranistă care a reușit să strângă în număr mare participanți în pofida vremii câinoase de la București a intrat și în centrul atenției „progresiste”. Însă nu pentru că protestul a vizat guvernarea condusă de PSD-istul Ciolacu și anularea alegerilor în care propriul candidat ajunsese în finală. Și nici pentru că s-a făcut apel la pace, ci ca obiect al tentativelor de minimalizare și ridiculizare. Cu o observație implacabilă în acest context vine jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.
„Observ că mulți jubilează la gîndul că în piață au fost azi mult mai puțini protestatari decît la mitingul #Rezist din februarie 2017, împotriva modificărilor pesediste la codul penal. Că numai în București au fost atunci vreo 150.000, plus mulți alții în țară… Așa a fost. Cu o mică diferență: cei trimiși la proteste erau societatea civilă a serviciilor secrete, de care a vorbit pînă și Alina Mungiu, plus angajații multinaționalelor, trimiși cu forța și pe bază de amenințări cu pierderea slujbei”, amintește BTI pe pagina sa de socializare.
„La fiecare 10 angajați era desemnat un șef care să consemneze prezența în piață. Am auzit de o multinațională cu sediul în Pipera care, numai ea, a trimis în piață într-o singură zi 2000 de angajați, ca să ne facem o idee. Au ieșit pînă și boșii mari, precum Steven Van Groningen, șeful Raiffeisen Bank. De mobilizare s-a ocupat inclusiv Iohannis, prin îndemnuri publice”, punctează jurnalistul.
„În caz că nu știți, în România sunt înregistrate legal vreo 140.000 de ONG-uri, cu minim trei membri, conform legii. ONG-uri despre care nu știe mai nimeni ce fac exact, că la asemenea cifră ar fi trebuit să avem o democrație care să zbîrnîie.
Dar cînd țara îi cheamă în piață, musai să se mobilizeze. Unii poate își mai amintesc cum reporterii televiziunilor intervievau tineri din piață, care nu știau pentru ce protestează, ”ceva cu Justiția, că așa nu se mai poate!”. Organizarea la nivelul întregii țări a fost brici: autocare, microbuze, bannere, regia drapelului național făcut din luminițele telefoanelor, tot tacîmul… Bani curați, nu ca ăia de acum, ai legionarilor lui Potra”, scrie cu sarcasm Bogdan Tiberiu Iacob.
„Remontada” din bula progresistă e injectată în acest moment cu elan, iar elanul pare de neoprit: în replică la protestul suveraniștilor din 1 martie, progresiștii sunt chemați pe 15 martie la un „meeting Pro-UE”. Sloganul-invitație mustește de profunzime: „În Europa, nu în evul mediu! Nu suntem pioni pe tabla voastră, suntem stăpâni pe țara noastră!”
Articol apărut inițial pe Demnitatea și preluat cu acordul autorului
tot cu liste au fost adusi si acum, cu autocarele din toata tara, aveau pancarte cu numele fiecarui judet, ca in epoca de aur.
Caraghioșii ăștia ar trebui să știe că în limba română (da, în limba „țării lor” :D)) se scrie corect „miting”, nu „meeting”. Sau au preluat, cumva, textul gata scris în engleză de stăpânii ideologici și au uitat să-l traducă integral?
sursa: DOOM 3 (2021) miting s. n., pl. mitinguri
prezidentu Nixon i-a rezolvat rapid pe manifestanti
la Washington DC se adunasera 1 milion,protestau anti-razboi
pe vremea aia America facea incorporare obligatorie:
-EXISTA O MAJORITATE TACUTA!
(care nu este aici)…..
-asa lucreaza democratia universala:
pe baza de majoritate nu de cete in strada!
-daca distrusii din 2017 nu erau reprezentativi ghici ce?
-nici aia de alaltaieri nu erau mai breji,
APARTIN ACELEIASI CATEGORII!