luni, iulie 15, 2024
OPINIIAmenințarea nucleară pe steroizi

Amenințarea nucleară pe steroizi

Nu sunt genul de persoană alarmistă, care urmărește să sperie pe alții și nici nu mă sperii ușor.

Dar cred că avem întrunite toate condițiile pentru o catastrofă nucleară, care are potențialul să ne transforme pe toți în cenușă. Oricine mă cunoaște sau m-a urmărit știe că nu mă joc cuvintele.

De ce cred că sunt toate condițiile întrunite pentru un război nuclear?

Părțile combatante:

Pe de-o parte avem Rusia, care prin vocea liderului său, a anunțat încă din 24 februarie, că lucrurile nu se vor mai întoarce la ce-a fost înainte de această zi. Recent, Putin a spus fix același lucru. Dar ce înseamnă asta? Înseamnă două lucruri: fie Occidentul cedează și Rusia obține un compromis acceptabil, fie Rusia va face totul pentru a obține ce dorește. Prin Rusia înțeleg Putin, pentru că acesta este acum sub o presiune imensă: trebuie ca toate sacrificiile îndurate de ruși să merite efortul. Altfel, nu cred că va scăpa viu și el știe asta. Deci are tot interesul să meargă până la capăt.

De cealaltă parte avem Occidentul, cu SUA în primul rând. Spun SUA pentru că Uniunea Europeană nu are vreo autonomie militară pentru a putea negocia ceva, așa că se supune Americii.

Problema e că în SUA avem la putere un regim nepopular care, după toate sondajele, va pierde alegerile parțiale. Mai mult, președintele Joe Biden se confrunta cu cifre catastrofale, ajungându-se să fie ironizat chiar de proprii aliați din presă. Pe lângă toate acestea, nici aliații europeni ai lui Biden nu se simt prea bine, conservatorismul și naționalismul fiind pe val.

În aceste condiții, singura tactică disponibilă pentru Biden și cei din spatele lui este să fluture „amenințarea externă”. Se știe, de la Goebells încoace, că cel mai bun mod de a-ți reduce criticii interni la tăcere este să fluturi „iminența amenințării externe”.

Cum nu există o amenințare externă concretă la adresa SUA, se încearcă fabricarea ideii că „Ucraina egal Occident” și că trebuie „să facem totul” pentru victoria Kievului.

Mai mult, în spatele acestei așa zise solidarități se află o oportunitate pe care mai marii SUA nu s-au sfiit s-au enunțe de câte ori au putut: conflictul cu Ucraina să continue până când Rusia va fi distrusă.

În această ecuație intră și gazda conflictului: Ucraina. Ucrainenii sunt un popor care se consideră frustrat de istorie și în aceste condiții, sunt ușor de manipulat. Mai rău – în contextul actual – este că au un caracter războinic, barbar, ceea ce-i împiedică să vadă cu limpezime dezastrul spre care ne îndreptă. Liderul Ucrainei se află, cumva în aceeași situație cu Putin: el trebuie să le arate ucrainenilor că n-au suferit degeaba. Dacă Zelenski ar cere pace mâine, ar fi întrebat: „păi de ce n-am făcut asta de la început? Fără distrugerea din ultimele șapte luni?”. Deci și el, ca și Putin, trebuie să meargă la maximum.

Inconștiența pare să fie la ordinea zilei. Bunăoară, pe siteul TVR, Televiziunea oficială a statului român, apare un articol tradus de-afară, în care un „specialist” scrie că seninătate că Rusia ar putea deveni o „Iugoslavie pe steroizi”. Referința fiind la războiul civil care a dărâmat Iugoslavia. Dar oare, ce s-ar întâmpla într-un război civil desfășurat într-o țară care are peste 5.000 de arme nucleare? Inutil a mai discuta. Iar noi, ca români, suntem la câteva sute de km de acea țară „pe steroizi” și încurajăm un astfel de discurs. Demență!

Același individ vorbea și schimbarea regimului de la Moscova. Iarăși: vorbim despre lovituri de stat sprijinite din afară, date împotriva unui om care are la dispoziție mii de arme nucleare? Riscăm să vedem dacă „Putler” lansează „doar” câteva rachete nucleare pentru a-și salva scaunul?

Toți specialiștii sunt de acord că în spatele cortinei, la Moscova, există grupări și mai fanatice. Dorim să vedem de ce-ar fi și ăia în stare?

Din păcate, asta este peisajul unei lumi conduse de progresiști.Să ne rugăm lui Dumnezeu ca în măcar una dintre aceste țări să ajungă la butoane oameni de factură conservatoare, care să toarne apă rece peste focul ăsta. În acest moment, pe focul din Ucraina se toarnă doar gaz.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

9 COMENTARII

 1. In istoria recenta SUA a făcut tot posibilul să distrugă orice stat care ar fi contrabalansat forța sa sau a Israelului. Irak, Iran, Siria au fost considerate amenințări la adresa Israelului iar URSS, Rusia, China amenințări asupra dominației globale americane.

  Scopul SUA este să dărâme economic, militar și politic Rusia, să o dezmembreze și să o transforme în entități mici care să fie supuse apoi unor procese de “democratizare”, de tranziție spre progresism, corectitudine politică, marxism cultural.

  Pentru Rusia, fiecare moment pierdut însemna un pas în acea direcție. Ca atare, a început războiul prin proxy iar conducerea SUA are intenția să se razboiasca cu Rusia până la ultimul ucrainean și până la falimentul total al Europei.

  Majoritatea liderilor UE și ai țărilor europene par să fie loviți de o epidemie de prostie și nu își dau seama spre ce groapă se îndreaptă.

  Liderii români fac ce știu mai bine: execută indicațiile primite de la Washington și Bruxelles.

  Doar Orban vede de interesul exclusiv al Ungariei și trebuie să recunoaștem asta chiar dacă nu ne convin tot ce face statul vecin.

 2. Sigur, de ce nu? Doar până ieri au mai tot curs gârlă catastrofele iminente, de la schimbarea climatică la covid și variolei maimuței. Mă rog, s-a dovedit că era doar uzuala frică pompată artificial, dar în mod cert e pe bune de data asta. Si-gur! De-abia ce începuse să se fâsâie în mentalul colectiv și cu războiul, dar ne-ar minți ei? E la mintea cocoșului că pentru elite merită să strice tot status-quoul în care se lăfăie de atâta vreme, riscând și o eventuală reconfigurare la care să nu mai prindă locuri așa bune, doar pentru o mână de pământ, și pârjolită apoi. De ce să stea ei liniștiți și să servească în continuare formatori de opinie și lideri conservatori iudeo-creștini, rebeli “patrioți” prea corecți-politic să-și zică “naționaliști”, ca supape de refulare de pus botul? Sigur, se tot amenință cu gorilioanele alea de arme nucleare din prima zi, dar atunci nu era pe bune, acum e. Clar mai sunt și în stare de funcționare, ca restul gloriei sovietice dovedite copios, și chit că au jurisdicție limitată, nefiind la un singur om și buton toate, vor cânta simultan căci toți vor ambițioși ca răspuns o ploaie nucleară. Și, într-adevăr, având în vedere alternativele, Putin nu-i chiar așa rău. Ba-i chiar iubit, cum a spus, de altfel, și Peterson, cu mintea limpezită de benzodiazepine după tratament special în Rusia. Ar fi odios să vrei buba de puroi spartă, apropo de balcanizare, ca să-și spargă capetele reciproc în loc să aibă continuă aprovizionare cu carne de tun spre noi eliberări. Cum să-ți vrei acum un principal dușman eliminat când peste 5 ani le mai poți da iar de muncă inginerilor de armament și mai faci și niște vânzări?

  Sunt, deci, total de acord și zic nu doar să ne fie frică, ci chiar să facem presiuni să le fie și altora frică și să se termine cât mai repede. Și prin asta evident nu mă refer la propunerea absurdă ca Rusia să-și vadă dracului odată de treaba ei, cum n-a făcut niciodată.
  Oameni buni, din încăpățânarea asta barbară și frustrată a unor neînțelegători egoiști manipulați suferim toți. Ce-i așa mare scofală un pic de furt, un pic de viol, un pic de crimă acolo, în fond nu s-au obișnuit? Nu-i ca și cum o să ducă și la altele mai mari și om ajunge și noi vreodată iar în locul lor și-o să ne bată alți vestici liniștiți apropouri cu pacea, neutralitatea și eternele referendumuri și voturi ruse perfect valide. Sau mă rog, o fi, dar fiind oameni de dreapta, conservatori veritabili, nu fasciști, vom face zâmbind împăciuitor un compromis ca la carte, specialitatea casei. Ei sunt adevărații naziști progresiști pederaști rusofobi!

  • A, și că tot am uitat de menționat multe, măcar pe-asta să n-o uit: foarte bine se face că, voit parcă, nu i s-a dat lui Bezmenov deloc atenția cuvenită nici atunci, nici acum, mai ales. În mod clar erau aberații total întâmplător dovedite perfect adevărate, deci la ce bun să fi fost măcar pregătiți? Țin acum însă să atrag atenția în privința unor aberații de același tip și poate chiar mai periculoase: cele ale lui Dudayev care încă din anii ’90 cică ar fi înțeles și a tot vorbit de comportamentul și planul Moscovei. Vorbe care, din nou, total întâmplător s-au dovedit întru totul adevărate. Deci repet, să fie ignorate în continuare, nici măcar un articol în treacăt să nu primească, ca bunăoară articolele lacrimogene pentru Dughin care omiteau curios orice mențiune de Imperiul Euroasiatic șamd dar păstrau vagile aluzii la creștinism că prindeau, ca să nu care cumva să riscăm să stricăm “neutralitatea” și aderența panicilor viitoare în mintea sperioșilor. Că ei nu vor să moară pentru puținul ce-l au, dar își închipuie că unii cleptopmani cu infinit mai mult chiar ar fi dispuși s-o facă ca să rămână bogați peste munți de cenușă radioactivă și chiar să mănânce carnea sintetică pe care le-o bagă pe gât altora. Doamne ferește chiar să înțeleagă lumea cu cine are de-a face, să lase amăgeala și compromisul ca mască a lașității și să accepte odată că nu se poate trăi lângă un câine turbat. Ești ori tu, ori el.

 3. Rationament logic. Si infricosator in acelasi timp….
  Eu vad ca solutie numai fortarea ucrainei sa negocieze. Avand in vedere ca actuala putere de la kiev exclude negocierile cu Rusia, ar trebui o revolta populara care sa schimbe regimul (poate chiar asta se urmareste prin oprirea energiei si apei in unele orase ucrainiene in ultimele bombardamente) sau o presiune externa (ca de exemplu renegarea pactului Ribentrop-Molotov si a urmarilor sale de catre tarile limitrofe ucrainei si actionarea in consecinta)

 4. “care are potențialul să ne transforme pe toți în cenușă. ”
  -moartea la comun suna a comunism,
  Parazitii au spus cel mai bine,despre Valoarea unei vieţi:
  “Poți să faci infarct în timp ce te caci
  E primul gând cu care cred că n-ai putea să te împaci
  Treci în neființă când duci gunoiul
  ….
  Poți să mori în timp ce faci sex cu o vecină, mă-nțelegi?
  Poți să mori de frig în timp ce vrei să te îneci
  Poți să mori băi puță, ascultându-l pe Guță
  În dormitor, dar nu mori pur și simplu, eu te omor! “

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE