duminică, decembrie 22, 2024
ACTUALITATEGeorge Buhnici întreabă Academia Română dacă limba română nu poate renunța la...

George Buhnici întreabă Academia Română dacă limba română nu poate renunța la cuvântul „Da”, pentru a nu mai fi confundați cu rușii. Numele ziaristului are terminație slavă

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina face și altfel de victime. Ziaristul George Buhnici s-a întrebat pe o rețea de socializare dacă nu cumva cuvântul „Da” ar trebui eliminat din limba română, pentru a nu mai fi confundați cu rușii, de către străini.

„Poate aberez… dar dintre toate cuvintele împrumutate din limbile slave, “DA” este primul pe care l-aș schimba. Cine mă ajută cu un înlocuitor ca să și sunăm ca niște latini când călătorim în străinătate și să nu fim luați drept ruși? PS: Oare cum spuneau DACII?”, a scris el pe Twitter.

Buhnici, fost ziarist la Pro TV, a interpelat și contul de Twitter al Academiei Române, dar nu a primit niciun răspuns.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Interesant este că numele de Buhnici are o terminație slavă, precum au sârbii, rușii sau ucrainenii. „Ici”-ul de la sfârșit este același de la Abramovici sau Vladimirovici.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media

Rădăcina, „buh”, este un termen popular, de origine necunoscută, care semnifică „A-i merge (sau a i se duce cuiva) buhul = a ajunge să fie foarte cunoscut (pentru faptele sale, de obicei reprobabile); a se spune despre cineva că…”.

Numele său are aceeași rădăcină precum porecla celebrului microbuz rusesc UAZ-452, poreclit Buhanka. Termenul înseamnă „pâine”, dar ca verb are un sens asemănător cu cel din română: „a hoinări, a se duce, a umbla”.

Buhnici mai este cunoscut pentru faptul că și-a implantat un cip în mână.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Un bufon care cauta atentie cu orice prilej si se da in petec in mediul online cat de des poate.
    Presa ar trebui sa il ignore.

  2. Sigur că aberezi, cv „da” nu este împrumutat. Nu cred că este altă limbă în care „da” și „nu” să fie zis mai scurt. Vedeți yes, no, niet, oui, non, nein, ya, nem, ighen…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE