ACTUALITATEPr. Amfilohie, predică electrizantă: Nu cumva să ne mai prindă Paştile cu...

Pr. Amfilohie, predică electrizantă: Nu cumva să ne mai prindă Paştile cu bisericile goale! Valuri – valuri să veniți! Înviere fără popor și preot, și fără împărtășanie, să nu mai existe

Părintele Amfilohie Brânză, fostul duhovnic al Mănăstirii Diaconești, a ținut un cuvânt electrizant la parastasul oficiat la Târgu Ocna, în cinstea lui Valeriu Gafencu.

Acesta le-a cerut celor prezenți să nu mai permită ca bisericile să fie goale de Paști, așa cum au fost în 2020.

„Aşadar, bucuria aceasta a slujirii de astăzi, unde s-au adunat atâţia, e mare lucru, dar să nu rămânem numai la atât! Dimpotrivă, să mergem cu nădejde mai departe. E foarte important lucrul acesta. Ce să zic: Nu cumva să ne mai prindă Paştile cu bisericile goale! Valuri – valuri să veniți! Nu există să ne mai fure Paștile! Denii fără popor, Prohod fără popor, Înviere fără popor și preot, și fără împărtășanie, să nu mai existe! Mai bine morți, decât să trăim în compromis; mai bine mort cu Hristos și este mare lucru! Așa ceva nu există! Și avem nevoie de dumneavoastră și invers… Nu trebuie să semnăm, nu trebuie nimic, fiecare să vină din conștiință, în genunchi. Nu se poate să oprească așa ceva! Şi vedeţi: nu mai e mulţimea aia de jandarmi, mulţimea aia de poliţişti – parcă ce făceau?! Şi nu-s fraţii noştri? N-avem aceeaşi Ţară, acelaşi crez? Nu e atacată si familia lor, şi valorilor lor creştine? Nu-i atacată unitatea noastră de neam?”, a spus părintele.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În continuare, părintele Amfilohie a spus că se urmărește o resetare a lumii.

„Ferească Dumnezeu să fie numai gura de noi! Pomeniți-ne și pe noi, războiul este foarte mare, mai ales pe cler, pe preoți. Aşa cum sunt vlădicii noştri, au responsabilitate extraordinară! S-au semnat lucruri la Davos, s-au semnat lucruri în alte părţi… Vedeţi, orientarea lumii să nu fie într-o zonă de putere, să fie în alta, corporaţii şi-au dat mâna pentru o resetare a lumii. Nici măcar nu mai vorbim de acea Nouă Ordine Mondială, se vrea mult mai mult: să se umble în om!

Ne apărăm doar cu Harul şi cu rugăciunea care sunt, într-adevăr, arme în vecii vecilor pentru noi. Să ne rugăm pentru mai-marii noştri, că au mare responsabilitate, ca, luminaţi de Dumnezeu, să rămână statornici în cele pe care Biserica şi neamul le cer. Cu toţii suntem responsabili! Stăm prea mult la informaţii şi iar informaţii. Să stă mai mult la Revelaţie, că ăștia vor să înlocuiască Revelația, cuvântul Lui Dumnezeu, cu informația”, a spus el.

Cuvântul integral al părintelui Amfilohie Brânză este aici.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...