ACTUALITATEBill Gates spune că lumea nu se va întoarce la normal decât...

Bill Gates spune că lumea nu se va întoarce la normal decât după ce „mulți oameni” se vor vaccina cu a doua generație de vaccinuri anti-Covid și virusul va fi eliminat global

Miliardarul american Bill Gates a declarat într-un interviu acordat televiziunii NBC News că lumea nu se va întoarce „complet la normal” doar atunci când suficient de „mulți oameni” se vor vaccina cu un vaccin „super-eficient”, care va eradica virusul la nivel global.

„Societatea ar trebui să prioritizeze chestiuni precum școala înaintea unora legate de entartainment. Singura cale prin care ne vom întoarce complet la normal este prin – nu prima generație de vaccinuri, dar într-un final, prin vaccinarea cu un vaccin care este super eficient și pe care-l vor face mulți oameni și va eradic virusul la nivel global. Abia atunci putem să vedem problemele create și să reconstruim într-o modalitate pozitivă”, a spus Gates în cadrul emisiunii „Meet the Press” de la NBC.

Gates și-a exprimat speranța că „este probabil ca până la începutul anului viitor o parte dintre aceste vaccinuri vor primi autorizația de funcționare de urgență”.

Fundația Bill & Melinda Gates a investit milioane de dolari, conform fondatorului Microsoft, în parteneriate cu companii farmaceutice pentru a găsi un tratament pentru Covid-19.

Un raport publicat de fundația lui Gates în 2018 afirma că creșterea rapidă a populației în unele dintre cele mai sărace țări din Africa ar putea constitui un risc pentru procesul de reducere a sărăciei și de creștere a sănătății în zonă.

„Creșterea populației în Africa reprezintă o provocare”, afirma Gates atunci, citat fiind de Reuters. Întrebat cum se pot ataca problemele cauzate de creșterea populației și sărăcie, Gates a spus că îmbunătățirea accesului la mijloace contraceptive este cheia, alături de investițiile în educația și sănătatea tinerilor.

„Cele mai importante sunt mijloacele moderne de contracepție. Dacă ai aceste chestii disponibile, atunci oamenii ar putea avea mai mult control asupra unui interval între copii”, spunea el, afirmațiile sale fiind preluate și pe siteul oficial al Forumului Economic Mondial.

Raportul respectiv are și o secțiune intitulată „Planificare familială”, în care creatorii documentului cer guvernelor să dea puterea femeilor să aleagă numărul de copii pe care-l au, momentul în care îi vor avea și cu cine vor face acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite