ACTUALITATENorvegia acceptă, în mod oficial, pronumele de gen neutru pentru persoanele care...

Norvegia acceptă, în mod oficial, pronumele de gen neutru pentru persoanele care nu se consideră nici bărbat, nici femeie

Un nou pronume de gen neutru va intra probabil în limba norvegiană oficială în decurs de un an, a confirmat Consiliul Limbii Norvegiei, potrivit The Guardian. Astfel, noul pronume „hen” va deveni o alternativă la cele două pronume deja existente: „hun” (feminin) și „han” (masculin).

„De-a lungul timpului, am văzut că utilizarea efectivă a pronumelui «hen» a crescut și s-a stabilizat”, a declarat Daniel Ims, reprezentant al consiliului, conform presei norvegiene.

Recent, au mai avut loc dezbateri similare. Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a spus despre un dicționar nou apărut că este infestat cu „woke-ism inspirat din SUA”, pentru că a inclus un astfel de pronume neutru. În SUA, dicționarul Merriam-Webster a inclus o definiție singulară neutră din punct de vedere al genului a pronumelui „they”, în 2019.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate