marți, ianuarie 31, 2023
ACTUALITATECătălin Drulă (USR) spune că „se încearcă o militarizare a societății pe...

Cătălin Drulă (USR) spune că „se încearcă o militarizare a societății pe ideea că e prea multă democrație“: Domnul Ciucă nu e singur, are niște nași, Hellvig și Iohannis, care e patronul acestui sistem

​​Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a adus acuzații grave, luni, la interviurile HotNews LIVE, unde a spus că se încearcă o militarizare a României, care alunecă spre iliberalism, astfel încât să fie închisă gura tuturor celor care se opun sistemului. El a acuzat că „patronul“ acestui sistem, după model Viktor Orban, este președintele Klaus Iohannis, al cărui „proiect de țară“ ar fi să aștearnă liniștea peste România.

Cătălin Drulă a exemplificat cu cazul jurnalistei Emilia Șercan, vizată de o acțiune de kompromat din partea autorităților după ce a scris despre plagiatul din teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

„Domnul Ciucă nu e singur, are niște nași – Hellvig și Iohannis“, a spus liderul USR.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

“În România, în acest moment democrația este amenințată de această reuniune a sistemului vechi de putere, care vrea liniște și pentru asta calcă în picioare cariere ale oamenilor care li se opun.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Sunt multe semne de întrebare asupra direcției democrației din România și cred că alunecăm spre iliberalism, cu oameni care să fie docili. Patronul acestui sistem este Iohannis“, a acuzat președintele interimar al USR.

„Ce legătură au Iohannis și Hellvig?“, a întrebat Clarice Dinu.

„Nu doar la asta mă refer. Domnul Ciucă nu e singur, are niște nași – Hellvig și Iohannis“, a zis Drulă.

„Aveți vreo dovadă că șeful SRI este implicat?“, a întrebat jurnalista.

„Întotdeauna se poate invoca din partea dumnealor dubiul. Dar sunt lucruri de notorietate – ambițiile politice ale acestui om din funtea SRI, Eduard Hellvig.

Prin lege, trebuie depolitizat SRI, să nu aibă agenți acoperiți în presă și în politică.

Discutăm de o zonă de speculație, dar părerea mea este că există o influență pe activitatea politică“, a spus liderul interimar al USR.

„Ce a oprit Comisia SRI să-și facă treaba?“, a întrebat Clarice Dinu.

„Majoritatea parlamentară a oprit. Din tot ce vedem, există o tendință de militarizare a societății – premierul Ciucă militar, Dl. Bode se comportă ca o miliție, după cum vedem în cazul Șercan.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Unde e nevoie de siguranță reală a statului, suntem repetenți. Se încearcă o semimilitarizare a societății, pe ideea că e prea multă democrație. Dacă există intimidare, se închid și gurile. Nu e normal să te simți amenințat în viața personală.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cred că și în justiție există aceeași rețetă – magistrații corecți sunt intimidați, pentru că se dorește un control asupra lor. Acea declarație a mea pe care ați invocat-o nu o să o vedeți astăzi pe nicio televiziune“, a spus Drulă.

„Vă rog să lămuriți acuzațiile privind combinațiile Iohannis-Hellvig“, i-a cerut jurnalista liderului USR.

„Au un proiect de țară a acestei liniști peste România. Acum este uns la PNL dl Ciucă, venit dintr-o zonă cu încredere, mai degrabă, Armata“, a zis Cătălin Drulă.

„De ce faceți acum aceste declarații? Ați simțit asta și când erați la guvernare?“, a întrebat, din nou, Clarice Dinu.

„Am simțit purtatul de vorbe, că ar fi mai bine să facem așa, cum vine din pădure/ Este un fel de trafic, cărare de influență, în numele că vine de acolo.

Cred că mult este și dintr-o zonă de mitologie. Vreau să cred că ofițerii de informații nu se ocupă de numiri în CA-uri, de exemplu. Acest tip de așteptare a unei liniști – nu putem ignora că o parte din presa din România e controlată în mod ocult.

Când opoziția își exprimă părerea, într-o democrație este dată părerea opoziției.

Politicienilor le e frică de DNA. Chiar dacă un dosar trebuie să ajungă la DNA, ei nu vor să ajungă acolo pentru că DNA e rău și nu au curaj să acționeze instituțional, dar detestă puternic DNA și atunci consemnul PNL-PSD e să avem o justiție care să nu aibă curaj să se ocupe de politicieni.

În CSM este o zonă care ține agenda lui Iohannis – gruparea Savonea. Un site a obținut rechizitoriul Black Cube – un fost ofițer al Mosad spune că Iohanni-s și Hallvig au orchestrat acțiunea împotriva Codruței Kovesi.

S-a închis dosarul, s-a pus batista pe țambal.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu cred că e o noutate că există o luptă a politicienilor de a nu fi anchetați de DNA
E bine să fim atenți – partide, presă – pentru că iliberalismul se insinuează pe nevăzute
Ceea ce i s-a întâmplat dnei Șercan nu mai e nici măcar de Ungaria. Este deja de Belarus“, a spus Drulă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„De ce vorbiți abia acum?“, a întrebat Clarice Dinu.

„Am vorbit despre aceste lucruri încă de la început. Am fost ținta unor campanii de tip acuzații false.

Este exact tactica folosită de Viktor Orban, ca oamenilor să le fie frică și să întoarcă capul. Oriunde lovești la Ministerul Transporturilor dai de un cuib de bani drenați. În fiecare zi mă luptam și dădeam de astfel de lucruri. Când am descoperit așa ceva am încercat să scormonesc și să alung gândăceala, iar asta mi-a născut antipatie din partea partenerilor de guvernare.

În România asta e tema – de ce nu stai cuminte? Asta e o amenințare de tip iliberal. Nu vreau ca România să ajungă acolo.

Am certitudinea că ăsta este proiectul lui Iohannis: liniștea.

Chiar dacă presa nu ne va mai prelua, vom folosi canalele sociale și vom vorbi cu oamenii. pentru 2024 PNL-PSD se pregătesc de o mare frăția“, a spus Drulă.

„Câtă democrație e acum în România?“, a insistat Clarice Dinu.

„În România în acest moment democrația este amenințată de această reuniune a sistemului vechi de putere, care vrea liniște și pentru asta calcă în picioare cariere ale oamenilor care li se opun.

Sunt multe semne de întrebare asupra direcției democrației din România și cred că alunecăm spre iliberalism, cu oameni care să fie docili“, a spus liderul USR.

„Cine e dictatorul?“, a fost o altă întrebare a jurnalistei Clarice Dinu.

„I-as spune patronul. Patronul acestui sistem este Iohannis“, a zis Drulă.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate