ACTUALITATEBiden vrea să anuleze politicile pro-viață ale lui Trump prin decrete prezidențiale

Biden vrea să anuleze politicile pro-viață ale lui Trump prin decrete prezidențiale

Fostul vicepreședinte, Joe Biden, a promis că va retrage câteva decrete prezidențiale ale președintelui Donald Trump și va demonta politicile pro-viață ale administrației, în cazul în care va fi președinte anul viitor, informează Christian Post.

În timp ce rezultatele oficiale ale alegerilor prezidențiale din 2020 rămân incerte, Biden a fost declarat câștigător de mai multe mass-media. Echipa sa a dezvăluit deja o „agendă administrativă Biden”, care include o secțiune despre „acțiunile executive imediate”. Agenda fostului vicepreședinte ar anual unele dintre inițiativele pro-viață ale administrației Trump.

Potrivit documentului, Biden ar „anula acțiunile lui Trump privind avortul și îngrijirea sănătății reproducerii, inclusiv anularea Directivei Mexico City, restabilirea finanțării Planned Parenthood și finanțarea contracepției în cadrul ACA”. Directiva Mexico City, semnată pentru prima dată de președintele Ronald Reagan, impune organizațiilor neguvernamentale străine să promită că „nu vor efectua sau să promova în mod activ avortul, ca metodă de planificare familială” folosind fonduri publice americane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Angajamentul lui Biden de a anula Directiva Mexico City este în concordanță cu acțiunile celor doi președinți democrați anteriori. Fostul președinte Bill Clinton, democrat, a anulat Directiva Mexico City la preluarea mandatului în 1993. Succesorul său, președintele republican George W. Bush, a restabilit-o după preluarea președinției, în 2001.

Fostul președinte democrat, Barack Obama, a anulat Directiva Mexico City la începutul primului său mandat, în 2009. Trump a restabilit-o la scurt timp după preluarea mandatului, în urmă cu aproape patru ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media

La începutul acestui an, administrația Trump a propus extinderea Directivei Mexico City pentru a se aplica tuturor celor care asigură finanțare globală pentru sănătate. Potrivit Kaiser Family Foundation, „40% din fondurile globale destinate sănătății, care au ajuns la beneficiarii primari, în ultimii ani, au venit prin contracte”.

În 2019, administrația Trump a implementat regula „Protect Life”, care interzice instituțiilor de sănătate care primesc fonduri guvernamentale să efectueze, să promoveze sau să se refere la avort ca metodă de planificare familială. În loc să respecte regula, Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de avorturi ca afacere din țară, s-a retras din programul de finanțare publică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Angajamentul lui Biden de a restabili finanțarea către Planned Parenthood indică faptul că regula „Protect Life” va fi ignorată în mandatul său. Restabilirea finanțării contracepției în temeiul Legii Privind Îngrijirea Accesibilă (cunoscut și ca Obamacare, n. tr.) ar putea obliga persoanele juridice religioase să includă sume pentru acoperirea controlului nașterii în planurile de asigurări de sănătate ale angajaților lor, încălcând astfel convingerile lor religioase.

Marjorie Dannenfelser, președintele al organizației pro-viață Susan B. Anthony List, a avertizat anterior că Biden și candidatul democrat pentru funcția de vicepreședinte, Kamala Harris, „vor începe imediat să anuleze câștigurile pro-viață ale președintelui Trump”. Potrivit lui Dannenfelser, „Biden și Harris constituie cea mai pro-avort echipă prezidențiale din istoria americană”.

Brian Burch, președintele organizației de advocacy CatholicVote, organizație religioasă, a menționat că Biden susține „forțarea ordinelor religioase catolice, cum ar fi Little Sisters of the Poor, să furnizeze medicamente care induc avortul în planurile lor de asistență medicală”. El a citat poziția candidatului democrat în ceea ce privește angajatorii religioși ca dovadă că „o echipă Biden-Harris amenință valorile pe care catolicii din această țară le iubesc cel mai mult”.

Ca răspuns la declarația mass-media că Joe Biden este câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020, grupul pro-viață National Right to Life a emis o declarație afirmând că fostul vicepreședinte „s-a angajat să promoveze avortul la cerere și să anuleze legile și politicile pro-viață.”

Fostul vicepreședinte și-a exprimat, de asemenea, dorința de a transforma în lege decizia Roe vs. Wade, a Curții Supreme din 1973, care a legalizat avortul la nivel național, și de a abroga amendamentul Hyde, care împiedică utilizarea banilor publici pentru finanțarea avorturilor. Ambele propuneri ar necesita o decizie a Congresului.

Pe lângă anularea politicilor pro-viață ale administrației Trump, Biden a promis, de asemenea, că va anula un decret rezidențial al administrației Trump care restricționează predarea teoriei critice a rasei, va pune capăt interdicției de călătorie impuse de președinte în și din țările suspecte de a susține terorismul și va restabili programul Deferred Action for Childhood Arrivals, care permite temporar unor imigranți aduși ilegal în SUA pe când erau copii, să rămână în țară și să primească permise de muncă temporare.

Biden, care dorește, de asemenea, să se alăture din nou Organizației Mondiale a Sănătății și să reintre în Acordul Climatic de la Paris, intenționează să ia măsuri drastice pentru a combate pandemia de Coronavirus, prin implementarea purtării obligatorii a măștii la nivel național.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...