sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEBASTA! Italia se protejează de insecte: Va fi interzisă utilizarea făinii de...

BASTA! Italia se protejează de insecte: Va fi interzisă utilizarea făinii de insecte în produsele tipic italiene, precum pizza și pastele, anunță guvernul Meloni

Guvernul Meloni va interzice utilizarea făinii fabricate din greieri, lăcuste și larve de insecte în produsele considerate simbolice pentru bucătăria italiană, precum pastele și pizza. De asemenea, făina provenită din aceste creaturi va fi expusă separat pe rafturile supermarketurilor.

„În mod fundamental, aceste făinuri nu pot fi asociate cu alimentele produse în Italia”, a declarat ministrul agriculturii Francesco Lollobrigida.

„Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege”, a declarat Lollobrigida, informează The Times.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Orazio Schillaci, ministrul sănătății, a declarat că legislația va interzice, de asemenea, utilizarea făinii de insecte în produsele “tipice” italiene, precum pizza și paste.

Într-o altă încercare de a promova mâncarea italiană, guvernul a anunțat joi că va propune includerea bucătăriei italiene pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Nici Ungaria nu doarme

Ministrul agriculturii, István Nagy, a anunțat că de acum înainte se va cere ca alimentele care conțin proteine de insecte să poarte eticheta “Atenție! Alimente care conțin proteine de insecte” și trebuie să fie expuse separat pe rafturi.

Ministrul a subliniat că guvernul dorește să protejeze consumatorii maghiari de alimentele care conțin proteine de insecte autorizate de Bruxelles în Uniunea Europeană (UE) prin reguli stricte de etichetare și separare a produselor.

Ungaria a fost singurul stat membru care nu a susținut intenția UE de a permite comercializarea insectelor ca alimente și ingrediente alimentare în UE.

Legea e de AUR

În România, partidul AUR a depus un proiect de lege prin care solicită interzicerea insectelor în producția de hrană pentru oameni.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

  1. Poate și o va face,d.le Șomănescu ! Anumite pârghii,în politicile de siguranță alimentară,au rămas prerogativele statelor membre. Italia va ști,ca întotdeauna,de altfel, să-și apere Patrimoniul național,din care face parte și “pastaria” de influențele și ” îmbunătățirile” venite ” dall’estero”. Ține de istorie și de sânge, care nu se va transforma în “eau de Bruxelles”,la ordin.

    • ngrediente: amidon de tapioca (contine sulfiti), 10% creveti, zahar, sare, usturoi, regulator de aciditate: acid citric si carbonat de sodiu, potentiator DE viagra.

  2. Ce textiera meloni. Sa face si ea ca e implicata in problemele fundamentale ale Italiei. E comic sa interzici pudra de greieri(ca e impropriu numita faina) doar in anumite produse ca asa e bine . Un produs se interzice in baza unor studii. Pudra de greieri e ca vaxinul…..netestata pe populatie. Care este componenta exacta a ei? Intrebarea mea pentru teatrista meloni e: De ce pudra de greieri nu e buna in produsele italienesti insa in schimb e buna in celelalte? Care e lista de produse considerate italienesti si cine stabileste acest lucru? In baza caror criterii? Ce gogomanie pentru fraieri a dat pe gura meloni. Marea speranta a Italiei se ocupa de pudra de insecte………tare!

    • S-a ocupat și de vaccinuri, de măști, de compensații pentru victimele vaccinării, de migranți, de protejarea familiei naturale de aberații cu părinte 1 și părinte 2. Italia nu poate interzice folosirea făinii din greieri, pentru că este în UE și deciziile Comisiei Europene sunt obligatorii. Tot ce poate e să restricționeze folosirea și să eticheteze clar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE