OPINIIAvem guvern! Trăiască basmul!

Avem guvern! Trăiască basmul!

De făcut tablou, nu alta: „…PNL a murit. E adevărat, în pat cu PSD”! Mai ales dacă desprindem afirmația lui Ludovic Orban din restul frazelor nervoase, ce creionau un PSD pe post de călăreț prin patul cu pricina. Nici gând, bre: ambele popouri s-au pus cuminți în sus prin așternut, sub biciușca adevăratului călăreț!

Drept e că mai completat de-atât nu a fost niciodată certificatul de deces al PNL-ului cel scos în geam pentru încasarea „pensiei”. Nici măcar când l-au eliminat comuniștii de pe scena politică! Trist de simplu: un personaj propulsat de pe orbită direct la vârful liberalilor și de acolo la Cotroceni, impune un alt proaspăt intrat în partid în funcția de premier și lasă PNL-ul la erodarea guvernării într-o perioadă critică și într-o formulă din care se va putea auzi doar scheunând. De partea cealaltă, un PSD care avea tot vântul în pânze să facă procente și chiar să-l detroneze pe Iohannis, ajunge tot pe un „loc al mortului”, în timp ce îl ține viu politic pe primul batjocoritor al Constituției. Ce flegme, ce sudălmi încasate, ce strategie politică… Struțo-cămilă cu butoane de 70% să fie și premier cu uniformă, că doar se știe că românul are respect pentru ea! Și ce nume predestinat: Guvernul Ciucă!

Acum pot plezni de succes și planuri mai delicate, precum proiectul „certificatului verde”. Și la Berlin se gustă mișcarea cu PSD, că tot au ajuns socialiștii la putere. Și de la Washington e cu binecuvântare pentru generalul nostru-premier… Trăiască și-nflorească povestea cu iubirea pe șapte ani și schimbatul duios de zâne și baghete magice!

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În rest, pune-te, Orbane, pe făcut partidul ăla. Și tu, Dragneo. „Granzii” scenei politice sunt captivi într-un vehicul proiectat să meargă doar la vale, în viteză, cu țară și norod cu tot. În timp ce la bord se ciocnesc pahare și se joacă piesa cu democrația, iar posesorul de biciușcă o mai lasă din când în când, pentru câte o partidă de golf, o vizită la piramide sau o pasională trânteală de palton pe vreo masă din Glasgow…

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

PS: UDMR e bine-mersi, stați liniștiți: intră în Parlament și dacă mai părăsește o treime din populația maghiară România, că așa-i stabilit gheșeftul la 89! Tentativa AUR de detronare a președintelui actual va rămâne, cu sutele alea de mii de semnături, ca o victorie de „palmares” într-un meci amical cu propria galerie. Și nici cu ăia 400 (sau 200, în afara Bucureștiului) ce au voie la sărbătoarea de 1 Decembrie nu vă bateți capul, că doar nu mai e țara voastră…

Articol preluat de pe Demnitatea, cu acordul autorului

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...