ACTUALITATEVlad Voiculescu, întrebat dacă USR-PLUS ar trebui să iasă de la guvernare:...

Vlad Voiculescu, întrebat dacă USR-PLUS ar trebui să iasă de la guvernare: Este o decizie grea

Fostul Ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că decizia USR-PLUS de a ieși de la guvernare este una grea și urmează să se ia la nivelul conducerii alianței, potrivit Agerpres. Acesta a oferit vagi detalii și despre viitorul său în politică.

Întrebat dacă USR-PLUS ar trebui să iasă de la guvernare sau ar trebui să numească un ministru și să închidă conflictul, Voiculescu a răspuns: „Este o decizie grea și este o decizie care se va lua la nivelul conducerii USR-PLUS. Cred că trebuie să fiu rezonabil ca politician și trebuie să am o discuție cu colegii și să luăm o decizie împreună.

Florin Cîţu nu este premierul de care România are nevoie în momentul acesta. Și asta din perspectiva celor întâmplate recent, care arată o lipsă de maturitate politică și mai mult decât atât, dar arată și, dacă vreți, felul în care dumnealui înțelege să ia decizii, care să pună în pericol însăși guvernarea și argumentarea dânsului înțeleg că a fost strict legată de cariera dumnealui, adică dacă nu ia asta, cum o să arate dânsul. Repet, ce este pentru mine, ce a fost pentru mine șocant este că n-am avut nici măcar o discuție. Subliniez cuvântul ‘șocant’. Recunosc că am fost șocat. Deci să nu ai niciun fel de discuție, nu a răspuns la telefon… ”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În legătură cu cariera sa politică, fostul ministru nu este încă sigur dacă aceasta va continua.

„Asta rămâne de văzut. Dar e o chestiune prea aspră, căreia eu mai întâi trebui să decid ce voi face mai departe. N-au fost momente ușoare pentru mine. Dar ce îmi este foarte clar este că vreau să pun umărul în continuare la a schimba lucrurile în Sănătate și la ajuta pe cei care au nevoie. Este ceva ce e dincolo de titlul de politician sau de ministru. Este rostul pe care l-am găsit până acum pentru viața mea.”, declară Vlad Voiculescu.

Acesta și-a exprimat speranța ca următorul ministru „să comunice mai bine” și să nu mai poată fi demis de cineva care are o problemă personală sau de partid.

“Înțeleg că asta a fost o problemă mare. Următorul ministru sper să nu mai poată fi demis de către cineva care are o problemă fie sugerată de partid, fie o problemă personală. Dacă nu vom avea stabilitate la nivelul Ministerului Sănătății și da, la nivelul Ministrului Sănătății și a echipei, și dacă nu va avea suportul necesar pentru a face aceste schimbări pentru o depolitizare profundă în sistem, atunci lucrurile nu se vor schimba și oameni vor muri.”, a conchis fostul ministru.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate