ACTUALITATELa Constanța și la Medgidia s-au aruncat crucile în apă, de Bobotează....

La Constanța și la Medgidia s-au aruncat crucile în apă, de Bobotează. PS Macarie a aruncat crucea în Marea Baltică FOTO

Anul acesta, pandemia a limitat tradiția aruncării Crucii în apă cu ocazia Bobotezei. Din informațiile noastre,  doar la Constanța și Medgidia s-a păstrat acest ritual.

Astfel, după cele trei cruci aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră s-au aruncat 25 de tineri pentru a le recupera. La slujba oficiată de ierarhul Tomisului au luat parte mii de oameni.

La Medgidia, cinci tineri s-au aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră pentru a recupera crucile aruncate acolo de preoții care au slujit de Bobotează.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De la mii de kilometri depărtare, PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord a păstrat și el tradiția aruncând o cruce tocmai în Marea Baltică, lângă Stockholm. Simbolul creștinătății a fost recuperat un tânăr român, care a primit cadou o icoană și un tricolor de la PS Macarie.

În multe localități unde tradițional se ținea acest ritual, precum Galați, Brăila, Calafat, Giurgiu, etc, în acest an nu a mai avut loc.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT