ACTUALITATELa Constanța și la Medgidia s-au aruncat crucile în apă, de Bobotează....

La Constanța și la Medgidia s-au aruncat crucile în apă, de Bobotează. PS Macarie a aruncat crucea în Marea Baltică FOTO

Anul acesta, pandemia a limitat tradiția aruncării Crucii în apă cu ocazia Bobotezei. Din informațiile noastre,  doar la Constanța și Medgidia s-a păstrat acest ritual.

Astfel, după cele trei cruci aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră s-au aruncat 25 de tineri pentru a le recupera. La slujba oficiată de ierarhul Tomisului au luat parte mii de oameni.

La Medgidia, cinci tineri s-au aruncat în canalul Dunăre-Marea Neagră pentru a recupera crucile aruncate acolo de preoții care au slujit de Bobotează.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De la mii de kilometri depărtare, PS Macarie, Episcopul românilor din Europa de Nord a păstrat și el tradiția aruncând o cruce tocmai în Marea Baltică, lângă Stockholm. Simbolul creștinătății a fost recuperat un tânăr român, care a primit cadou o icoană și un tricolor de la PS Macarie.

În multe localități unde tradițional se ținea acest ritual, precum Galați, Brăila, Calafat, Giurgiu, etc, în acest an nu a mai avut loc.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...