duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEAustria | Încărcarea unei mașini electrice este acum mai scumpă decât consumul...

Austria | Încărcarea unei mașini electrice este acum mai scumpă decât consumul motoarelor cu benzină

În Austria, încărcarea unei mașini electrice a devenit mai scumpă, din cauza creșterii galopante a prețurilor la electricitate, scrie Ziarul Românesc, publicație a românilor din această țară.

Deși Austria generează aproximativ trei sferturi din energia electrică din surse regenerabile, prețul este în creștere, informează Heute.at.

Prețul energiei electrice este ridicat pentru că prețul practicat este întotdeauna cel pe care îl poate obține cea mai scumpă centrală electrică. În prezent acestea sunt centralele pe gaz care trebuie pornite în timpul vârfurilor de consum.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Numeroase organizații și partide, cum ar fi SPÖ, cer în prezent să se pună capăt acestui principiu al „ordinii de merit”. Pentru că în acest moment conduce la excese curioase. În prezent, încărcarea unei mașini electrice este de fapt mai scumpă decât alimentarea cu benzină.

În acest moment, un litru de Super 95 costă în jur de 1,65 – 1,85 euro. Dar la o benzinărie care nu se află chiar pe autostradă. Pentru o distanță de 100 de kilometri pe autostradă, cea mai populară mașină printre austrieci, Škoda Octavia, consumă aproximativ patru litri. Rezultă un preț de 7,40 euro pentru această distanță.

Cu toate acestea, dacă doriți să vă încărcați mașina Tesla la o stație „Supercharger” deținută de companie, trebuie să plătiți în prezent 0,67 euro pe kilowatt/oră, scrie Ziarul Românesc.

Mai ieftin acasă?

Un Model 3 consumă 17 kWh pentru 100 de kilometri pe autostradă, ceea ce înseamnă 11,39 euro.
Pe site-ul său web pentru sistemul Supercharger, Tesla anunță că încărcarea este mai ieftină decât benzina („€ mai puțin decât benzina”). Cu toate acestea, în prezent, probabil că acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

Cu toate acestea, un alt motiv pentru prețul ridicat de 0,67 euro pe kWh este faptul că încărcarea rapidă la aceste stații este mai scumpă decât, de exemplu, utilizarea energiei electrice de uz casnic sau a stațiilor de încărcare convenționale.

Acolo, alimentarea mașinii electrice este în continuare mult mai ieftină. Costă aproximativ 20 de cenți pe kWh – cel puțin până la următoarea ajustare a tarifelor.

S-a încheiat luna de miere a mașinilor electrice: Kaufland și Lidl nu mai oferă încărcarea gratis pentru șoferii vehiculelor pe baterii

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine. Păi trebuia să se termine și cu mocangelile pentru iubitorii de „ecologice”. Toți milogii încărcau moca.
    Și jivinele își mai schimbau și numerele de circulație cu unele verzi. ACUM SĂ MARCE BANUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE