ACTUALITATEAUR se opune sancționării Ungariei: Condiționarea aprobării PNRR-ului de asumarea ideologiei corectitudinii...

AUR se opune sancționării Ungariei: Condiționarea aprobării PNRR-ului de asumarea ideologiei corectitudinii politice este inaceptabilă

Partidul AUR se opune sancționării Ungariei și se raliază poziției conservatorilor europeni, se arată într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției.

În textul documentului, partidul AUR acuză Comisia Europeană că practică un dublu standard și pedepsește Ungaria „pentru că nu se conformează ideologiei unice, de esență neo-marxistă, a diriguitorilor Uniunii”.

„Alianța pentru Unirea Românilor consideră că această condiționare a aprobării Planurilor de Redresare și Reziliență, precum și a fondurilor europene, de asumare a ideologiei corectitudinii politice, este inacceptabilă și se află în contradicție cu tratatele europene existente”, se arată în comunicat.

AUR afirmă că accesul „diferențiat la fondurile europene, pe criterii ideologice, este imoral, incorect și contravine principiilor de funcționare a Uniunii. Este, implicit, un mecanism de penalizare a cetățenilor care au ales în mod democratic, la urne, un guvern cu alte valori și priorități politice diferite decât cele asumate de domnul Cioloș”.

AUR acuză un șantaj pe care Comisia Europeană l-ar practica: „pe cele obediente le recompensează, în timp ce pe cele care o au altă viziune cu privire la viitorul Europei, care pledează pentru subsidiaritate și respectarea Tratatelor, dar și pentru familie și valori creștine, le penalizează sub false pretexte”.

„Acest tip de șantaj riscă să adâncească clivajele valorice care divid o Europă fragilă, să submineze coeziunea deja precară a Uniunii, mai ales după Brexit”, afirmă partidul AUR.

În încheiere, AUR anunță că se opune unei Europe imperiale și dorește o Europă națiunilor.

„Națiunile europene se confruntă cu un nedorit și inegal război politic și cultural între două viziuni diferite asupra Europei. Într-o parte se află câteva națiuni demne, care au curajul să vorbească despre onoare și tradiție creștină, în plină Europă secularizată, iar în partea cealaltă avem de-a face cu o grupare ideologică intolerantă, ce a acaparat instituțiile generosului proiect care a fost Europa în viziunea părinților ei fondatori.

AUR se poziționează de partea celor care doresc păstrarea diversității culturale și naționale a Europei și care se opun proiectului unei Europe imperiale, care impune prin constrângere o singură viziune despre om și societate.

AUR este pentru o Europă a națiunilor, pentru respectarea tratatelor existente și împotriva tratamentului discriminatoriu pe criterii ideologice a statelor membre și a cetățenilor”, concluzionează formațiunea lui George Simion și Claudiu Târziu.

Reacția AUR vine după ce Grupul Conservatorilor din Parlamentulul European (ECR) a afirmat într-un comunicat că țările care se opun federalizării Europei sunt penalizate de către Comisia Europeană.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Tarile suverane, nationaliste si traditionale trebuie sa se uneasca ACUM pentru a se ajuta prin vot reciproc impotriva acestor jeguri globaliste deviate. Daca nu facem asta, suntem pierduti. Felicitari AUR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate