EDUCAȚIEAUR despre posibila desființare a Istoriei și Geografiei din școli: O...

AUR despre posibila desființare a Istoriei și Geografiei din școli: O mutilare a programei școlare. George Simion: Ar fi semnul clar că se dorește eliminarea identității noastre. Nu vom accepta așa ceva

Partidul AUR a reacționat la informațiile conform cărora există posibilitatea ca din anul școlar 2020/2021 să se elimine din programa școlară materiile „Istoria” și „Geografia”, care ar urma să fie condensate în „Științe sociale”.

Grupare condusă de George Simion consideră că acest pas ar fi o „multilare a programei școlare” și anunță că se va opune din răsputeri unei asemenea decizii.

„Partidul AUR condamnă orice încercare de mutilare a programei şcolare, prin eliminarea sau condensarea până la diluare a unor materii precum “Istoria Românilor”, “Geografia” sau “Limba latină”. În contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii în sensul în care vremelnicii ocupanţi ai poziţiilor de decizie din Ministerul Educaţiei ar intenţiona să elimine sau să condenseze “Istoria” şi “Geografia” în nişte abstracte “Ştiinţe sociale”, partidul AUR anunţă că se va opune din răsputeri unei asemenea hotărâri catastrofale pentru şcoala românească, al cărei unic scop nu poate fi altul decât să şteargă elementele identităţii noastre naţionale din educaţie”, se arată în comunicat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

George Simion a declarat că Partidul AUR va schimba Legea Educației astfel încât obiectivul școlii să fie formarea tinerilor pentru viață și pentru a fi buni români, nu mână de lucru ieftină pentru alții.

„Posibila eliminare din programa anului şcolar 2021-2022 a istoriei şi geografiei este un atentat, nu numai la educaţie, dar şi la identitatea naţională şi ar fi semnul clar că se urmăreşte eliminarea identităţii noastre ca popor, precum avertiza şi preşedintele Academiei Române, prof. Ioan-Aurel Pop. O asemenea măsură iresponsabilă ar fi ultimul pas înspre îngroparea şcolii româneşti şi transformarea ei în fabrică de indivizi fără cultură şi fără conştiinţa apartenenţei la o comunitate de valori. De altfel, Partidul AUR anunţă că imediat ce va avea această posibilitate, va schimba Legea Educaţiei astfel încât aceasta să aibă ca obiectiv formarea tinerilor pentru viaţă şi pentru a fi buni români, cetăţeni ai patriei lor, România, şi nu în mână de lucru ieftină pentru alţii, fără identitate şi fără demnitate. Avertizăm guvernul şi autorităţile să nu înrăutăţească şi mai mult situaţia învăţământului românesc, pentru că părinţii şi profesorii de bună credinţă nu vor mai permite călcarea în picioare a valorilor naţionale, perene”, a declarat George Simion, copreşedinte AUR

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...